Weather Icon

Ο Πρόεδρος του Ιράν Καλεί την Τουρκία να Τερματίσει την Επίθεση στο Αφρίν

Ο Πρόεδρος του Ιράν Καλεί την Τουρκία να Τερματίσει την Επίθεση στο Αφρίν
Τεχεράνη  Πρακτορείο Ειδήσεων Τασνίμ,7-2-18
Ο Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουανί συνέστησε στην Τουρκία τον τερματισμό της στρατιωτικής επίθεσης στην περιοχή Αφρίν της Βορειοδυτικής Συρίας, τονίζοντας ότι η παρουσία στρατιωτικής δύναμης σε ξένη  πρέπει να έχει την συγκατάθεση της κυβέρνησης της χώρας αυτής και του λαού της.
«Η στρατιωτική επιχείρηση στο Αφρίν πρέπει να  τερματιστεί σύντομα, επειδή  σκοτώνονται  άνθρωποι από την τουρκική και από την άλλη πλευρά και δεν πρόκειται να αποδώσει καρπούς», δήλωσε ο Ρουανί σε  πρες-κόνφερενς.
«Αυτή είναι η σύστασή μας και η γνώμη μας, όπως καταδικάσαμε την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία, που  έχει κακές προθέσεις για την  περιοχή και αποβλέπει στον κατατεμαχισμό της Συρίας.»
Πρόσθεσε ότι η είσοδος ενός στρατού στην επικράτεια ξένης χώρας προϋποθέτει την έγκριση της κυβέρνησης της χώρας αυτής και του λαού της.
Ο Πρόεδρος πάντως υπογράμμισε την σημασία της συνεργασίας μεταξύ Ιράν, Ρωσίας και Τουρκίας και δήλωσε πως είναι απαραίτητο οι τρείς χώρες να πραγματοποιήσουν μια συνάντηση κορυφής σε όχι απώτερο χρόνο.
Η κυβέρνηση της Συρίας έχει καταδικάσει την «βάρβαρη τουρκική επίθεση» το Αφρίν.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube