Weather Icon

Πρίστινα: Η Μαδρίτη με «non paper» μπλοκάρει την ευρωπαϊκή προοπτική του Κοσόβου

Μία εβδομάδα πριν από την υιοθέτηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, της στρατηγικής για την διεύρυνση των δυτικών Βαλκανίων, που θα συζητηθεί στις 6 Φεβρουαρίου, η Ισπανία δεν δέχεται να συμπεριληφθεί και το Κόσοβο στη διαδικασία, αποκαλύπτει η εφημερίδα «KOHA» της Πρίστινας.
Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι «η Ισπανία με “non paper” αντιτίθεται σθεναρά όχι μόνο στην προοπτική ένταξης του Κοσόβου στην ΕΕ, αλλά και στην διαδικασία διεύρυνσης επισημαίνοντας ότι, όπως γίνεται σήμερα, δίδεται η εντύπωση ότι το Κόσοβο είναι κράτος».
Η εφημερίδα, αφού διευκρινίζει ότι έχει στην κατοχή της αντίγραφο της ισπανικής επιστολής, επισημαίνει ότι οι αντιρρήσεις της Ισπανίας για την ευρωπαϊκή προοπτική του Κοσόβου φτάνουν σε τέτοιο σημείο που ζητάει να μην χρησιμοποιείται, στο προσχέδιο της Επιτροπής για την Διεύρυνση, το ακρωνύμιο «WB6» (Western Balkan 6) που υποδηλώνει τις έξι χώρες των δυτικών Βαλκανίων τις οποίες αφορά η διεύρυνση.

Για τη συνέχεια kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube