Weather Icon
Γαλλία , Εξοπλισμοί , Ιταλία , Τουρκία 5 Ιανουαρίου 2018

Η Τουρκία ετοιμάζει αμυντικό πυραυλικό σύστημα με τη Γαλλία και την Ιταλία

Η Τουρκία ετοιμάζει αμυντικό πυραυλικό σύστημα με τη Γαλλία και την Ιταλία
  • Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Μακρόν-Ερντογάν στο Παρίσι (φωτ.: EPA / Etienne Laurent)
Στη γαλλοϊταλική αμυντική κοινοπραξία Eurosam ανέθεσε η Τουρκία το 18μηνο συμβόλαιο συνεργασίας με τις τουρκικές Aselsan και Roketsan για την ανάπτυξη και την παραγωγή ενός αμυντικού πυραυλικού συστήματος. Το πρώτο βήμα για την ενίσχυση της συνεργασίας της Τουρκίας με τη Γαλλία και την Ιταλία είναι η μελέτη για το σύστημα, η οποία πρόκειται να θέσει τις βάσεις για την υπογραφή του τελικού συμβολαίου.

Τον περασμένο Νοέμβριο, άλλωστε, η τρεις χώρες είχαν υπογράψει δήλωση προθέσεων για συνεργασία σε κοινά αμυντικά προγράμματα.

Η ανακοίνωση έγινε από τη Eurosam στο περιθώριο της συνάντησης Μακρόν-Ερντογάν στο Παρίσι.
Το πυραυλικό πρόγραμμα των τριών χωρών είναι προγραμματισμένο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας, και στόχος του είναι η αμυντική θωράκιση απέναντι σε απειλές από αεροσκάφη τύπου stealth, από drones και από πυραύλους.
Η κοινοπραξία Eurosam αποτελείται από την κατασκευάστρια εταιρεία πυραύλων MBDA (η οποία είναι και η ίδια κοινοπραξία μεταξύ της Airbus, της ιταλικής Leonardo και της βρετανικής BAE Systems), και από τη γαλλική Thales, κυριότεροι μέτοχοι της οποίας είναι το γαλλικό κράτος και η κατασκευάστρια μαχητικών αεροσκαφών Dassault Aviation.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube