Weather Icon
Λατινική Αμερική 17 Δεκεμβρίου 2017

Δεν είναι οι τιμές του πετρελαίου

Δεν είναι οι τιμές του πετρελαίου
Είναι ο σοσιαλισμός, ηλίθιε

Του 
Ο σοσιαλισμός πάντα υπόσχεται επίγειο παράδεισο και τελικά οδηγεί στην κόλαση. 
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, 2 Νοεμβρίου, το καθεστώς Μαδούρο πιστοποίησε την τελευταία αποτυχία του κάνοντας πράξη αυτό που είχε υποσχεθεί ότι δεν θα συμβεί ποτέ: τεχνική χρεοκοπία. Με τη συνήθη αλαζονεία του, ο Μαδούρο εξέδωσε ένα «διάταγμα» που απαιτούσε «την αναχρηματοδότηση και την αναδιάρθρωση του χρέους από τις 3 Νοεμβρίου.»
Δηλαδή, αθέτηση υποχρεώσεων.
Τα κακά νέα για τους επενδυτές ή όσους αναζητούν υψηλές αποδόσεις, είναι ότι η πιθανότητα να εξαπατηθούν ξανά είναι σχεδόν 100%.
Ο Τσάβες είπε κάποτε: «ακόμα και με μηδενική τιμή στο πετρέλαιο, η Βενεζουέλα δεν θα υποφέρει ποτέ». Ο Μαδούρο δήλωσε ανάλογα πως: «μια επαναστατική κυβέρνηση με οικονομική δύναμη, όπως αυτής που προεδρεύω, έχει σχέδιο ώστε να ξεπεράσει κάθε κατάσταση που προκύπτει από οποιαδήποτε τιμή στο πετρέλαιο». Μέχρι που χτύπησε την πόρτα η πραγματικότητα.

Για τη συνέχεια  eleytheriagora

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube