Weather Icon

Η Τουρκία προκαλεί, η Αθήνα σιωπά: το «μυστήριο» με το ιταλικό σκάφος Odin Finder

Η Τουρκία προκαλεί, η Αθήνα σιωπά: το «μυστήριο» με το ιταλικό σκάφος Odin Finder

Του Νίκου Μελέτη
Την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο, σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι οι αρμόδιες Ελληνικές Αρχές δεν φαίνεται να έχουν ακυρώσει, όπως έπραξαν οι αντίστοιχες Κυπριακές Αρχές, την τουρκική NAVTEX  με την οποία αναγγέλλονται επιστημονικές εργασίες από το ιταλικό σκάφος Odin Finder σε περιοχή που η ευθύνη για έκδοση NAVTEX ανήκει στην Ελλάδα και η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται πάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα της Ανατολικής Μεσογείου.
Η Τουρκία με παράνομη NAVTEX 1095/17 έχει αναγγείλει την διεξαγωγή επιστημονικών εργασιών από τις 28 Οκτωβρίου μέχρι νεωτέρας, από το ιταλικό σκάφος σε μια περιοχή που ξεκινά από την νοτιοανατολική Κρήτη και φθάνει μέχρι το εξωτερικό όριο των χωρικών υδάτων της Κύπρου. Η Κύπρος έσπευσε να ακυρώσει την τουρκική NAVTEX από τις 26 Οκτωβρίου και μάλιστα φρόντισε  να εκδώσει δική της NAVTEX για τις έρευνες του πλοίου σε ότι αφορά την περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube