Weather Icon

Στη Γαλλία καταφεύγει ο πρωθυπουργός του Λιβάνου

Στη Γαλλία καταφεύγει ο πρωθυπουργός του Λιβάνου
Στη Γαλλία καταφεύγει ο πρωθυπουργός του Λιβάνου
Μαζί με την οικογένεια του

Ο Σαάντ Χαρίρι και η οικογένειά του αναμένεται να μεταβούν στη Γαλλία «εντός των επόμενων ημερών» ανέφερε μια πηγή της γαλλικής προεδρίας, λίγα λεπτά αφότου έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, προσκάλεσε τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό του Λιβάνου στη χώρα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Τζεμπράν Μπασίλ δήλωσε σήμερα πως ο Λίβανος θα συνεχίσει να κάνει βήματα «με αδελφικό τρόπο» προκειμένου να επιλύσει το ζήτημα με τον πρωθυπουργό του, τον Σάαντ αλ-Χαρίρι, ο οποίος παραιτήθηκε όντας στη Σαουδική Αραβία και δεν έχει επιστρέψει από τότε.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ιταλία, ο Μπασίλ είπε πως ο Λίβανος επιθυμεί να έχει καλές σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία, αλλά χαρακτήρισε την παρουσία του Χαρίρι στο Ριάντ μετά την παραίτησή του στις 4 Νοεμβρίου ως «μία μη κανονική κατάσταση».
Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν δήλωσε σήμερα πως ο Χαρίρι κρατείται στη Σαουδική Αραβία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube