Weather Icon
Ελλάδα , Οικονομική Κρίση , ΠΦΑ 21 Οκτωβρίου 2017

Αποβιομηχάνιση της χώρας: Το ολοκαύτωμα συνεχίζεται…

Κλείνει λοιπόν και το εργοστάσιο της Πίτσος στο Ρέντη σε περίπου ένα χρόνο από τώρα, στο οποίο εργάζονται 250 άτομα. Προ ημερών ήταν η Froneri Hellas, η θυγατρική των Nestle και R & R Ice Cream που έκανε γνωστό ότι κλείνει το εργοστάσιο παγωτού στον Ταύρο, όπου εργάζονται 102 άτομα. Την ίδια ημέρα, η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas γνωστοποίησε την πώληση του τομέα του ελαιόλαδου στην Ελλάδα και τις μάρκες Άλτις, Ελάνθη και Solon!

Ο κατάλογος, μακρύς, ασήκωτος και… εφιαλτικός. Η χώρα βλέπει τα εργοστάσια να κλείνουν και τις πολυεθνικές να αποχωρούν. Πρωτύτερα είχαν κλείσει – για λόγους σύνθετους σε αρκετές περιπτώσεις – εταιρείες κολοσσοί, θυγατρικές πολυεθνικών, εργοστάσια, βιοτεχνίες, μικρές ή μεγαλύτερες μονάδες.
Κλωστοϋφαντουργίες, μεταλλουργικές, χαρτοβιομηχανίες, αυτοκινητοβιομηχανίες, ναυπηγία, βιομηχανίες ελαστικών, εργοστάσια κατασκευής λευκών και ηλεκτρικών συσκευών και μια σειρά μονάδων από πλήθος άλλων κλάδων, έχουν σταματήσει τις… μηχανές στην Ελλάδα!
Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν κλείσει ή αναστείλει την παραγωγή τους στην Ελλάδα εταιρείες όπως Softex, ΒΙΣ, ΙΖΟΛΑ, Χρωπεί, Πυρκάλ, Κλωστές, Πειραϊκή Πατραϊκή, ΒΕΛΚΑ, Ναυπηγία Σκαραμαγκά, Nissan στο Βόλο, Pirelli, Lee Cooper (κατασκευή blue jeans στην Πρέβεζα), Softex, Grunding (TV), DIANA, ΑΙΓΑΙΟΝ του Καρέλα και πολλές άλλες!

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube