Weather Icon
Ελλάδα , Οικονομική Κρίση , ΠΦΑ 5 Οκτωβρίου 2017

Βγείτε και πείτε την αλήθεια

Βγείτε και πείτε την αλήθεια
Βγείτε και πείτε τα απλά για να τα καταλάβουν όλοι

Αν ο Έλληνας ήθελε μεγάλες κερδοφόρες επενδύσεις θα τις είχε βρει και θα τις είχε στήσει. Σε άλλες εποχές, όταν η Κίνα και η Ανατολική Ευρώπη ήταν ακόμα κομμουνιστικές και η Ινδία πεινούσε. Τότε που τα ευρωπαϊκά πακέτα έρχονταν με παλέτες. Αλλά δεν το ήθελαν ούτε το πολιτικό σύστημα, ούτε οι οικονομικοί παράγοντες, ούτε ο «λαός». Τα κόμματα γιατί θα έχαναν μεγάλο μέρος της ισχύος που εξασφάλιζαν μέσω της διαπλοκής με την εγχώρια κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα. Οι εγχώριες οικονομικές «ελίτ» γιατί δεν έβλεπαν πέρα από τη μύτη και την τσέπη τους. Ο «λαός» γιατί είχε καταπιεί αμάσητη την αριστερή προπαγάνδα περί καπιταλιστών – ληστών και της ΕΟΚ που ήταν ο λάκκος των λεόντων. 
Βλέπεις, από τότε που ανακαλύψαμε το «σοσιαλισμό με τα λεφτά των άλλων» κλείναμε τη μια βιομηχανία πίσω από την άλλη, γιατί μας θύμιζαν τη μεταπολεμική φτώχεια. Αν ήθελαν οι Έλληνες να υπερασπιστούν το ψωμί τους θα έβαζαν ακόμα και τα στήθη τους μπροστά από τις φάμπρικες για να τις κρατήσουν ανοικτές. Απεναντίας, αυτοί οι αφελείς, ύψωναν τις γροθιές τους και πανηγύριζαν μπροστά από κάθε λουκέτο. Μετά έψαχναν τον κατάλληλο πολιτευτή για να εξασφαλίσουν μέσω αυτού μια θέση εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. 
Για τη συνέχεια AthensVoice

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube