Weather Icon
Ελλάδα , Οικονομική Κρίση , ΠΦΑ 22 Οκτωβρίου 2017

Σόιμπλε: Δεν διατάξαμε κανέναν να κόψει συντάξεις

Οι ίδιοι οι Έλληνες αποφασίζουν για παραμονή στο ευρώ τονίζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας πως η χώρα είναι σε καλό δρόμο πλέον. Είχα ευχηθεί στον Τσίπρα να χάσει τις εκλογές το 2015! “Κανείς δεν παίρνει σοβαρά τον κύριο Βαρουφάκη”.

Ο μίτος της σκέψης του παραμένει πάντα ο ίδιος: οι ίδιοι οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν θέλουν να ανταποκριθούν στην προσπάθεια που απαιτείται για την παραμονή στο ευρώ ή αν προτιμούν να αποχωρήσουν, ώστε να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους μέσω συνεχών υποτιμήσεων.
Με αυτή την αφετηρία ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε μιλάει αναλυτικά στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) για την ελληνική κρίση, ιδιαίτερα μετά το 2015. Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε σκέφτηκε να προτείνει την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, λέει ότι το σκέφτηκε “αρκετά νωρίς” και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζει, πίστευε ότι “οι ίδιοι οι Έλληνες θα άντεχαν περισσότερο ένα ξαφνικό σοκ, παρά πολυετή προγράμματα περικοπών. Αλλά φυσικά αυτό θα το αποφασίσουν οι ίδιοι οι Έλληνες”. Σε κάθε περίπτωση απορρίπτει τις αιτιάσεις ότι ο ίδιος “υπαγόρευε” περικοπές. “Δεν διατάξαμε κανέναν να κόψει συντάξεις” λέει χαρακτηριστικά. “Αυτό που είπε η τρόικα ήταν: πρέπει να μπορείτε να χρηματοδοτείτε μόνοι σας τον προϋπολογισμό σας“.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube