Weather Icon

Ανηλεής διωγμός της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας

Ανηλεής διωγμός της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας
Στοχοποιούνται Βορειοηπειρώτικες οικογένειες στην πόλη Αυλώνα, με στόχο να απαλλοτριώσουν την περιουσία τους και να τους διώξουν από εκεί.
Καθώς τα σχέδια του Αλβανού πρωθυπουργού «πάγωσαν» στην Χιμάρα (ή Χειμάρρα), μετά την δυνατή και αποφασιστική παρέμβαση της Ελλάδος, των ΉΠΑ και της ΕΕ, ο Αλβανός πρωθυπουργός χρησιμοποιεί τους αλβανικούς νόμους για «απαλλοτριώσεις σε έργα δημοσίου συμφέροντος», με σκοπό να διώξει τις ελληνικές οικογένειες και από τον Αυλώνα.
Συγκεκριμένα, η οικογένεια του Πρόεδρου της Ένωσης Χιμαριωτών και δημοσιογράφου, Σταύρου Μάρκου, δέχεται αυτή τη στιγμή την επιθετική συμπεριφορά του Δημαρχείου της Αυλώνας, που βρίσκεται στην ίδια γραμμή με τα σχέδια του καθεστώτος Ράμα για τις απαλλοτριώσεις περιουσιών Ελλήνων, όχι μόνο στην Χιμάρα αλλά και σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας όπου ζουν Έλληνες, με στόχο να απαλλοτριώσουν τις περιουσίες και να τους διώξουν.
Η περιουσία του Βορειοηπειρώτη Σταύρου Μάρκου, περιλαμβάνει έκταση γης εντός διώροφης οικοδομής, στην περιοχή Κρυονέρι (Uji i Ftohte) Αυλώνας.
Το Δημαρχείο Αυλώνας θέλει να του την απαλλοτριώσει με την δικαιολογία του «δημοσίου συμφέροντος» για να το κάνει «χώρο πρασίνου».
Εν τω μεταξύ οι οικογένειες ένοικοι, ζητούν να κάνουν οι ίδιοι το χώρο πρασίνου, μάλιστα καλύτερο από τα σχέδια της κυβέρνησης, αφού είναι στην περιουσία τους.
Αλλά, το σχέδιο της αλβανικής κυβέρνησης έχει άλλες βλέψεις.

Για τη συνέχεια Himara

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube