Weather Icon
Ελλάδα , Το δέλτα 9 Σεπτεμβρίου 2017

Ποιος επιλέγει πραγματικά τους βουλευτές σ’ αυτή τη χώρα, οι πολίτες ή τα κονκλάβια;

 
Πριν από λίγες μέρες, και ενώ είχε συμφωνηθεί το αντίθετο, ο πρόεδρος της ΝΔ «έκοψε» τον γιο εν ενεργεία βουλευτή από τα ψηφοδέλτια του κόμματος για τις προσεχείς εκλογές. Ο λόγος ήταν καθαρά επικοινωνιακός μιας και ο εν λόγω βουλευτής φάνηκε να προεξοφλεί την «αντικατάσταση» του από το γιο του στην βουλευτική έδρα της Β’ Περιφέρειας Πειραιά, κάτι το οποίο εξέθεσε ανεπανόρθωτα το κόμμα.
Τίποτα περίεργο και τίποτα αξιοσημείωτο μέχρι στιγμής. Η ανακοίνωση ωστόσο της ΝΔ για το συμβάν ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική για το πόσο πραγματικά σάπιο είναι το πολιτικό σύστημα της χώρας:
«Δεν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας όποιος προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις του Προέδρου και των αρμοδίων οργάνων του Κόμματος». 
Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι οι βουλευτές δεν είναι δικοί μας. Δεν είναι δικές μας επιλογές γι’ αυτό και δεν μας εκπροσωπούν. Το να επιλέξουμε ανάμεσα σε έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ μικρή σημασία έχει μιας και είναι και οι δύο ακριβώς το ίδιο,  υποστηρικτές της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας, ενώ το αποτέλεσμα για τη χώρα είναι σε κάθε περίπτωση και όπως το έχουμε βιώσει, πάντα καταστροφικό.
Έχουμε καταλήξει ως πολίτες απλά να διαλέγουμε από τους προεπιλεγμένους  των ανειδίκευτων κομματαρχών και των τεμπέληδων συνεργατών τους. Άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική κοινωνία. Έτσι νομιμοποιούμε δια των εκλογών τους υποστηρικτές του πολιτικού συστήματος, οι οποίοι εξυπηρετούν μόνο το σύστημα και τους εαυτούς τους.
Μόνο το δ ορθώνει τη μοναδική δημοκρατική εναλλακτική: είναι απαραίτητη η διενέργεια προκριματικών εκλογών στις οποίες μπορεί να είναι ελεύθερα υποψήφιος ο οποιοσδήποτε πολίτης. Αυτοί που θα αναδειχθούν νικητές των προκριματικών εκλογών θα είναι και οι υποψήφιοι των κομμάτων τους κατά τη γενική εκλογική διαδικασία η οποία και θα ακολουθεί. Οικουμενικά, δημοκρατικά και ελεύθερα. Με αυτόν τον τρόπο ακυρώνονται οι κομματικοί μηχανισμοί που απαξιώνουν την πολιτική, ενώ ταυτόχρονα καταργείται το απεχθές πελατειακό πολιτικό χρίσμα, αλλά και η οικογενειοκρατία, την οποία ψευδώς διατείνονται ότι θέλουν να πολεμήσουν οι πολιτικοί Ολιγάρχες του σήμερα.
Ώρα να τελειώνουμε με τους εκλεκτούς των κομμάτων, των οικογενειών τους και των φίλων τους. 
Ώρα να φέρουμε τη δημοκρατία.
Τα έχουμε δοκιμάσει όλα. 
Τώρα είναι η ώρα του
Μάθε για το δέλτα και γίνε υποστηρικτής ΕΔΩ


Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube