Weather Icon
Δημόσια Διοίκηση , Ελλάδα 12 Σεπτεμβρίου 2017

Η Ελλάδα και ο κίνδυνος να γίνει παράσιτο της Ευρώπης

Σε ένα περίφημο άρθρο του στον Οικονομικό Ταχυδρόμο της 22ας Ιουνίου 1995, ο τότε διευθυντής του Γιάννης Μαρίνος, υπό τον τίτλο Εικοσαετής “διαπαιδαγώγηση” του Έλληνα, μεταξύ άλλων έγραφε:
«Πώς μπορεί να προχωρήσει σε μία χώρα ο εκσυγχρονισμός της διοίκησης, της οικονομίας και των θεσμών, όταν το ελληνικό έμψυχο υλικό είναι προϊόν ενός ασθενούντος συστήματος που παράγει προβληματικά άτομα; Ποιες αλλαγές μπορούν να γίνουν, όταν είναι γνωστές οι καταστροφικές συνέπειες για τους Έλληνες του άθλιου εκπαιδευτικού συστήματος, που με τη συνενοχή πολιτικών, εκπαιδευτικών, συνδικαλιστών και γονέων επεβλήθη στη χώρα μας για να παράγει αμαθείς και “άοπλους” νέους, που συντρίβονται στην πρώτη προσπάθειά τους να κατακτήσουν μία θέση στον ήλιο;…».
Προσέθετε δε: «Μία οποιαδήποτε πολιτική, κάποιους νόμους, ακόμα και το Σύνταγμα, μπορείς να τα αλλάξεις από τη μια μέρα στην άλλη. Όμως, τον χαρακτήρα, το ήθος, τις ιδέες, τις βεβαιότητες ή τις ανασφάλειες των ανθρώπων δεν μπορείς να τις αλλάξεις παρά ελάχιστα με τον χρόνο. Όπως δεν μπορείς εν μία νυκτί να μεταβάλεις αγράμματους και αμόρφωτους σε φωστήρες… Στο πλαίσιο αυτό, γενιές Ελλήνων διαπαιδαγωγήθηκαν, ιδίως τα τελευταία χρόνια, να έχουν δικαιώματα αλλά καμία υποχρέωση, να λαφυραγωγούν τα δημόσια Ταμεία με φορολόγηση των αδύνατων εισοδηματικών τάξεων και με δάνεια… και να εξαπατούν τους “κουτόφραγκους”, που δεν καταλαβαίνουν από κομπίνες».

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube