Weather Icon
Cyberwar , Cyberwar , Ουκρανία 6 Ιουλίου 2017

Petya: Βίντεο επίθεσης Αστυνομίας σε εταιρεία διανομής

Petya: Βίντεο επίθεσης Αστυνομίας σε εταιρεία διανομής
Petya – NotPetya: Η Αστυνομία της Ουκρανίας κυκλοφόρησε ένα βίντεο μέσω του YouTube που δείχνει μια επιδρομή της στην εταιρεία λογισμικού M.E.Doc, της οποίας τα συστήματα είχαν συνδεθεί με τις επιθέσεις του Petya (NotPetya) ransomware.
Το κακόβουλο λογισμικό είχε μολύνει πρόσφατα υπολογιστές από πολλές μεγάλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Στις 4 Ιουλίου, αστυνομικοί από την ουκρανική μονάδα καταπολέμησης του κυβερνοχώρου, με όπλα εισέβαλαν στην εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού “Intellect Service” που έχει σαν έδρα την πρωτεύουσα του Κίεβο και κατασχέσαν τους διακομιστές τους, τους οποίους χρησιμοποιούσαν hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό (ExPetr , PetrWrap, Petya, NotPetya) ransomware.

Ερευνητές από την εταιρία ασφάλειας ESET ανακάλυψαν ένα μυστικό κακόβουλο κώδικα στην ενημερωμένη έκδοση λογισμικού της M.E.Doc, σύμφωνα με το THN. Ο κακόβουλος κώδικας φέρεται να εγχύθηκε από κάποιον άγνωστο hacker ή μια ομάδα hackers στα μέσα Απριλίου εκμεταλλευόμενοι μια ευπάθεια. Η αναβάθμιση του κακόβουλου λογισμικού, σχεδιάστηκε για να εγκαταστήσει ένα backdoor και να δώσει μη εξουσιοδοτημένη απομακρυσμένη πρόσβαση σε επιτιθέμενους. Στη συνέχεια παραδόθηκε σαν ενημέρωση σε σχεδόν 1 εκατομμύριο υπολογιστές που ανήκουν στις εταιρείες πελατών της Ουκρανικής εταιρείας.
Για τη συνέχεια SecNews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube