Weather Icon
Αιγαίο , Ναυτιλία , Τουρκία 3 Ιουλίου 2017

Προειδοποιητικές βολές κατά φορτηγού πλοίου με σημαία Τουρκίας

Προειδοποιητικές βολές κατά φορτηγού πλοίου με σημαία Τουρκίας
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου αρνήθηκε να οδηγήσει το πλοίο σύμφωνα με τις υποδείξεις των λιμενικών στο λιμάνι της Ρόδου, ανέπτυξε ταχύτητα και εισήλθε σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Προειδοποιητικές βολές από σκάφος του Λιμενικού Σώματος δέχθηκε φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας, το οποίο έπλεε σε ελληνικά χωρικά ύδατα, όταν ο πλοίαρχός του αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο ανοιχτά της Ρόδου.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, η Λιμενική Αρχή Ρόδου δέχτηκε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία ότι το φορτηγό πλοίο με όνομα «ACT» σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ρόδου, μετέφερε ναρκωτικές ουσίες.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η εν λόγω Λιμενική Αρχή, σκάφος της οποίας εντόπισε το πλοίο στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. βορειοδυτικά της Ρόδου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Οι ελληνικές αρχές κάλεσαν το πλοίαρχο του φορτηγού πλοίου να πλεύσει προς τον όρμο Τριαντών Ρόδου προκειμένου διενεργηθεί έλεγχος.

Ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου ωστόσο δεν υπάκουσε στις εντολές και στα ηχητικά σήματα του σκάφους της Λιμενικής Αρχής, το οποίο εν συνεχεία έρριψε προειδοποιητικές βολές.

Το φορτηγό πλοίο, όμως, δεν σταμάτησε την πορεία του, συνεχίζοντας τον πλου του προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Το σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σταμάτησε την καταδίωξη επί της οριογραμμής, ενημερώνοντας τις αρμόδιες τουρκικές αρχές.

Ο καπετάνιος του τουρκικού πλοίου φορτηγού παραδέχτηκε με δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk ότι αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο έπειτα από εντολές του ελληνικού λιμενικού, με αποτέλεσμα οι ελληνικές αρχές να ρίξουν προειδοποιητικές βολές εναντίον του πλοίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, το «Act» δέχθηκε 16 βολές.

Κατά τον τουρκικό Τύπο, το πλοίο βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, τρία σκάφη του τουρκικού λιμενικού σώματος έσπευσαν στο σημείο του περιστατικού.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube