Weather Icon

Πήρε λεφτά απ’ όλους κι αγόρασε πολιτικό χρόνο…

Η Κυβέρνηση αγόρασε πολιτικό χρόνο για να χτίσει τις συμμαχίες της με το οικονομικό κατεστημένο της χώρας και να δημιουργήσει πολιτικό αφήγημα που θα περιορίσει την ήττα της στις επόμενες εκλογές.
  • Οι δανειστές πήραν ότι ακριβώς ζητούσαν: μια συμφωνία που δένει την χώρα χειροπόδαρα για τα επόμενα 5 τουλάχιστον χρόνια, ανεξαρτήτως χρώματος και κόμματος στην εξουσία.
  • Οι πολίτες, με το βαρύ πακέτο μέτρων που θα ψηφιστεί στην Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη, κέρδισαν μερικούς μήνες ηρεμίας και σταθερότητας, ελπίζοντας πως ο αναμενόμενος θρίαμβος του ελληνικού τουρισμό αυτό το καλοκαίρι, θα περιορίσει τις αναπόφευκτες νέες επιβαρύνσεις του ερχόμενου Φθινοπώρου.
  • Η Ελλάδα δεν βγαίνει από τα Μνημόνια, παρά τα πρώτα δειλά βήματα στις αγορές που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι, με σκοπό να υποκατασταθεί ένα μικρό μέρος του «θεσμικού δανεισμού» από ομόλογα που θα αγοράσουν ιδιώτες επενδυτές, με το αζημίωτο φυσικά.
Είναι απίστευτες οι μικρές τεχνικές λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται καθημερινά από την ανάγνωση του «Συμπληρωμένου Μνημονίου» και εκθέτουν την ανεπάρκεια της διαπραγματευτικής ομάδας. Η «συμφωνία» στην οποία κατέληξε –με καθυστέρηση ενός έτους – η κυβέρνηση ουσιαστικά προδιαγράφει τον εκλογικό κύκλο.
Από τον επόμενο Μάρτιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να βρει την ημερομηνία για να αποδράσει από την υποχρέωση υλοποίησης νέων μέτρων λιτότητας, με εκλογές.
Σε απόλυτο συντονισμό, παρά τις φαινομενικές εσωτερικές διαφωνίες τους, οι δανειστές έχουν δέσει χειροπόδαρα την ελληνική κυβέρνηση σ’ ένα σκληρό ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα δράσεων που αποτελεί προ-άγγελο του επόμενου Μνημονίου και σίγουρα δεν διασφαλίζει ούτε την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές ούτε πολύ περισσότερο την απαλλαγή από την δημοσιονομική εποπτεία.

Για τη συνέχεια  toxrima

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube