Weather Icon

Πώς Μας Κοροϊδεύουν Με Επίσημα Στατιστικά

Πώς Μας Κοροϊδεύουν Με Επίσημα Στατιστικά
Στην οικονομία και τη στατιστική υπάρχει το δέντρο και υπάρχει και το δάσος. Μία επίσημη στατιστική ανακοίνωση θα πρέπει να περιλαμβάνει την εικόνα και των δύο. Δυστυχώς αυτό δε γίνεται στην Ελλάδα όπου οι πολιτικές πιέσεις και τα συμφέροντα επιλέγουν να δείξουν είτε το ένα είτε το άλλο είτε και κανένα αν αυτό συμφέρει.
Έτσι, μία από τις θετικές οικονομικές ειδήσεις της ημέρας που μεταδόθηκε από επίσημη πηγή και αναμεταδίδεται σε ολόκληρη τη χώρα, είναι ότι βελτιώθηκε το οικονομικό κλίμα τον Απρίλιο στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα ο τίτλος είναι: «ΙΟΒΕ: Βελτίωση οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο στην Ελλάδα».
Ο δείκτης οικονομικού κλίματος είναι ένας σύνθετος δείκτης που αποτελείται από πέντε κλαδικούς δείκτες και είναι από τους σημαντικότερους εμπροσθοβαρείς για μία οικονομία.
Η βελτίωση του δείκτη σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα, δηλαδή η βραχυπρόθεσμη εικόνα του, είναι το δέντρο. Η μακροπρόθεσμη πορεία του όμως αλλά και η του θέση σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης είναι το δάσος.
Έτσι, μπορεί πράγματι ο δείκτης οικονομικού κλίματος να βελτιώθηκε τον Απρίλιο φθάνοντας στις 94,9 (από 93,4) μονάδες, αλλά όχι μόνο εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από τα επίπεδα του 2014 αλλά, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα από την eurostat, είναι και στη χειρότερη θέση μεταξύ όλων των κρατών της Ευρώπης, κάτω ακόμη και από την Πολωνία.

Για τη συνέχεια Analytis

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube