Weather Icon
ΟΗΕ , Συρία 9 Μαΐου 2017

Επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία στις 16 Μαΐου

Επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία στις 16 Μαΐου

EPA/ALESSANDRO DI MEO
Ο κ. ντε Μιστούρα εξέφρασε την ελπίδα ότι η συμφωνία που επετεύχθη την περασμένη εβδομάδα στην Αστάνα, μεταξύ Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας για τη δημιουργία «ζωνών αποκλιμάκωσης» στη Συρία, θα εφαρμοστεί πλήρως (φωτ. αρχείου).
Την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στις 16 Μαΐου, στη Γενεύη, ανακοίνωσε ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα. 

Ο κ. ντε Μιστούρα εξέφρασε την ελπίδα ότι η συμφωνία που επετεύχθη την περασμένη εβδομάδα στην Αστάνα, μεταξύ Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας για τη δημιουργία «ζωνών αποκλιμάκωσης» στη Συρία, θα εφαρμοστεί πλήρως.

Πρόσθεσε ότι «η επίτευξη μιας σημαντικής αποκλιμάκωσης της βίας θα βοηθήσει στην δημιουργία ενός περιβάλλοντος ευνοϊκού για τις πολιτικές εσωτερικές συνομιλίες στην Γενεύη».
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube