Weather Icon

Ο Μακούλης και ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης στο ιρακινό Κουρδιστάν (φωτο)

Ο Μακούλης και ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης στο ιρακινό Κουρδιστάν (φωτο)

Τα αδέλφια Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης με τον φίλο τους και μουσικό Hussein Zahawy

  • Μετά από δέκα χρόνια, ο Ματθαίος Τσαχουρίδης ξαναβρίσκεται στην πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, Ερμπίλ. Αυτή τη φορά τον συνοδεύει και ο αδελφός του Κωνσταντίνος, ο οποίος πριν από περίπου τρία χρόνια είχε επισκεφθεί την περιοχή για συναυλίες του. Φορώντας την παραδοσιακή ποντιακή φορεσιά αλλά και αξιοποιώντας την ακαδημαϊκή ιδιότητά τους, τα αδέλφια φέρνουν και πάλι τον Πόντο στο Ιράκ.
    Με μεγάλη χαρά συνάντησαν φίλους και συνεργάτες τους· γνωριμίες και φιλίες που χτίστηκαν όταν σπούδαζαν μουσική στο Λονδίνο, πριν από περίπου δέκα χρόνια.
    Το πρόγραμμά τους στην περιοχή ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο 1 Απριλίου, με μια συναυλία στην Ted-x Erbil Conference. Την επόμενη μέρα έγιναν γυρίσματα στα παλιά τείχη της Ερμπίλ, στο μεγαλύτερο κουρδικό δορυφορικό κανάλι Rûdaw TV. Χθες τα αδέλφια παρουσίασαν ακαδημαϊκά την ποντιακή λύρα και μουσική στο αμερικανικό πανεπιστήμιο της Σουλεϊμανίγιας.
    Σήμερα, Τρίτη 4 Απριλίου, δίνουν στο αμερικανικό πανεπιστήμιο συναυλία στην οποία τους συνοδεύουν ντόπιοι μουσικοί.

    Γυρίσματα στα παλιά τείχη της Ερμπίλ

    Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
    Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

    Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

    Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

    Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

    Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube