Γερμανία , Ρωσία , Τρομοκρατία 9 Απριλίου 2017

Οργή για την απόφαση να μην φωταγωγηθεί η Πύλη του Βραδεμβούργου με τα ρωσικά χρώματα

«Σκανδαλώδης» χαρακτηρίζεται η απόφαση του δημάρχου Βερολίνου για φωταγώγηση μόνο όταν εκδηλώνονται επιθέσεις σε “αδελφοποιημένες πόλεις”

Η απόφαση της πόλης του Βερολίνου να μην φωταγωγήσει την Πύλη του Βραδεμβούργου, το διασημότερο μνημείο της, με τα χρώματα της ρωσικής σημαίας σε ένδειξη αλληλεγγύης μετά τη βομβιστική επίθεση στην Αγία Πετρούπολη έχει προκαλέσει οργή, με τους επικριτές της να την χαρακτηρίζουν «σκανδαλώδη».
Στο παρελθόν, μετά από επιθέσεις σε άλλες χώρες, η Πύλη έχει «βαφτεί» με τα χρώματα της γαλλικής, της τουρκικής, της βρετανικής και της ολλανδικής σημαίας. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου είπε ότι ο δήμαρχος αποφάσισε ότι αυτό θα γίνεται μόνο όταν εκδηλώνονται επιθέσεις σε «αδελφοποιημένες πόλεις». Η Αγία Πετρούπολη δεν είναι μία από αυτές.
Οι επικριτές του δημάρχου υπενθύμισαν ότι η Πύλη του Βραδεμβούργου φωταγωγήθηκε στα χρώματα του ουράνιου τόξου πέρσι, όταν ένας ένοπλος σκότωσε 49 ανθρώπους μέσα σε ένα γκέι μπαρ του Ορλάντο, στη Φλόριντα. Το ίδιο έγινε και μετά από μια επίθεση στην Ιερουσαλήμ, όταν «χρωματίστηκε» με τη σημαία του Ισραήλ. Ούτε το Ορλάντο, ούτε η Ιερουσαλήμ είναι «αδελφοποιημένες» με το Βερολίνο.
Μολονότι ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι έσβησε τα φώτα του, στη μνήμη των θυμάτων της Αγίας Πετρούπολης, πολλά άλλα ευρωπαϊκά μνημεία παρέμειναν φωτισμένα ως συνήθως.

Για τη συνέχεια makthes

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube