Weather Icon
Γενικά θέματα 14 Φεβρουαρίου 2017

Νέοι επιστήμονες – Το ανεκμετάλλευτο υψηλό δυναμικό της Ελλάδας

Σταύρος Καλεντερίδης
Πολιτικός επιστήμονας, διεθνολόγος, επικοινωνιολόγος
Αυτή είναι μία ανάρτηση που ήθελα να κάνω από καιρό.
Υπάρχουν νέοι επιστήμονες στη χώρα οι οποίοι είναι το υψηλό δυναμικό της Ελλάδας. Είναι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, και όχι τα σαθρά κόμματα, που θα δώσουν την οριστική λύση αλλά και θα δημιουργήσουν κάτι όμορφο για τη χώρα μας. Μπορούμε όλοι να ελπίζουμε σε αυτούς.
Πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτή την αλλαγή έχουν να παίξουν οι πολιτικοί επιστήμονες. Ενεργοί πολίτες με τις γνώσεις για να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν αντιπροτάσεις όταν το πολιτικό σύστημα νομοτελειακά εκπνεύσει. Η παρουσία τους άλλωστε είναι αυτή που θα εξασφαλίσει πως η επικείμενη πολιτική αλλαγή θα είναι δημοκρατική και σίγουρα ειρηνική (εν αντιθέσει με ακραία πολιτικά στοιχεία, αγανακτισμένους, κ.ά.).
Μιας και αποφοίτησα από μια τέτοια σχολή, βλέπω πως πολλά παιδιά, συμφοιτητές μου και μη, αναγκάζονται:

  • άλλοι να παραμερίσουν την επιστήμη τους, 
  • άλλοι να περιθωριοποιηθούν πολιτικά όπως συμβαίνει σε όλους τους νέους στη χώρα και να απέχουν από τα πολιτικά γεγονότα, και τέλος 
  • άλλοι, στη δίψα τους για προσφορά και συμμετοχή, να αναγκάζονται να ξοδέψουν το χρόνο τους και να σπαταλήσουν τις γνώσεις τους βοηθώντας ένα από τα πολιτικά κόμματα που είναι όμως κομμάτι του προβλήματος της χώρας.
Θέλω λοιπόν να πω ότι γι’ αυτόν τον λόγο φτιάξαμε το δέλτα
  • Για εσένα που άφησες την επιστήμη σου γιατί δεν σου φαίνεται χρήσιμη στην καθημερινότητα σου, 
  • για σένα που σταμάτησες να ασχολείσαι με τα κοινά γιατί πιστεύεις πως δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα και πως όλα είναι μάταια, αλλά και 
  • για σένα που θες να προσφέρεις την ενέργεια σου σε κάτι δημιουργικό που μόνο του μέλημα είναι η ανιδιοτελής προσφορά στη χώρα.

Το δέλτα δεν είναι κόμμα, είναι μια ομάδα πολιτικής πίεσης, μια υπερκομματική και υπέρ ιδεολογική εκστρατεία, που στόχο έχει να ενώσει και να συνθέσει πάνω σε μια πλατφόρμα κοινής λογικής, και να επιφέρει μια πραγματική πολιτική επανάσταση στην Ελλάδα.

Το δέλτα είναι ένα κίνημα που μπορεί να δώσει δύναμη στη φωνή σου, τις γνώσεις σου και τα όνειρα σου, και που χρειάζεται ανθρώπους σαν εσένα για να επιτύχει!
Έχουμε ξεκινήσει και δεν πρόκειται να σταματήσουμε από τίποτα και για κανέναν, ενώ ήδη το σύστημα αντιδράει στη δύναμη μας.
Μην στέκεσαι άλλο αμέτοχος. Πάρε μέρος στέλνοντας ένα email στο [email protected]
ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ
TODELTA.GR

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube