Weather Icon
Ρωσία , Τουρκία 17 Φεβρουαρίου 2017

Με τι απειλεί η Ρωσία την Τουρκία; Ένα συγκλονιστικό άρθρο που πρέπει να μελετηθεί – Διάβασέ το και κράτατο κάπου, θα χρειαστεί!!!

Με τι απειλεί η Ρωσία την Τουρκία; Ένα συγκλονιστικό άρθρο που πρέπει να μελετηθεί – Διάβασέ το και κράτατο κάπου, θα χρειαστεί!!!
Με τι απειλεί η Ρωσία την Τουρκία; Ένας σοκαριστικός ισχυρισμός 
(Φωτ.: pravdareport.com)
Άρθρο γνώμης internethaber.com
Η Μόσχα θέλει να συμπεριλάβει και το PYD στις συζητήσεις για την εκεχειρία στη Συρία, που γίνονται στην Αστάνα και η Τουρκία αντιτίθεται σε αυτό.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να επαναλάβει το λάθος που κάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας: προσπαθεί να κρατήσει την Τουρκία δίπλα της, με απειλές.

Οι σχέσεις της Τουρκίας με της Ρωσία έχουν σκαμπανεβάσματα. Τα τελευταία χρόνια αυτά τα σκαμπανεβάσματα έχουν γίνει ακόμη πιο έντονα. 

Η στιγμή που πέφτει το ρωσικό αεροσκάφος (φωτ.: @beijinghour)
Οι σχέσεις που εξελίχθηκαν σιγά-σιγά μετά τον ψυχρό πόλεμο, βελτιώνονταν χωρίς πρόβλημα μέχρι τον εμφύλιο στη Συρία. Παρόλο που ο εμφύλιος στη Συρία άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο έβλεπαν οι δυο χώρες η μία την άλλη, και οι δυο πλευρές προσπάθησαν να συνεχίσουν το είδος των σχέσεων που είχαν. Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους στις 24/11/2015 έγινε η αιτία για μια σοβαρή κρίση. Οι σχέσεις που μετά την κατάρριψη ήταν σε ένταση για έναν περίπου χρόνο, άρχισαν να βελτιώνονται μετά την επίσκεψη του Ερντογάν στη Ρωσία, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου. Μετά από την επίσκεψη εκείνη, οι δυο χώρες είχαν μια επιτυχημένη συνεργασία στη Συρία. Αλλά στο σημείο που φτάσαμε, η Ρωσία ετοιμάζεται να κάνει ένα λάθος που κάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της: δεν βλέπει ότι πρέπει να παροτρύνει την Τουρκία θετικά, αλλά προσπαθεί να την κρατήσει στο πλάι της με απειλές.
Ο Ομπάμα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, για να περιπέσει σε τέλμα η κατάσταση στη Συρία
Από την πρώτη μέρα της κρίσης η Τουρκία στήριξε την εδαφική ακεραιότητα και την δημοκρατική μεταμόρφωση της Συρίας.
Αλλά η κυβέρνηση Ομπάμα δεν έδωσε σημασία ούτε στην εδαφική ακεραιότητα, ούτε και στη δημοκρατία. Αντιθέτως, επέλεξε μια ενεργητική στρατηγική για τη μη εύρεση λύσης.
Επέλεξε μια δομή που βασιζόταν σε μάχη για την εξουσία. Έκανε ότι περνούσε από το χέρι του, για να δημιουργήσει ένα τέλμα, όπου οι τρομοκρατικές οργανώσεις μάχονται η μία την άλλη και οι χώρες της περιοχής είναι αντιμέτωπες η μια με την άλλη.

Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube