Weather Icon

Οι εκπαιδευτικοί της ΟΛΜΕ ξαναχτυπούν

Οι εκπαιδευτικοί της ΟΛΜΕ ξαναχτυπούν
Aς θυμηθούμε μερικές, ανάμεσα σε πολλές, χαρακτηριστικές στιγμές στην ιστορία της «Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης» (ΟΛΜΕ).
– Το 1997 είδαμε ξυλοδαρμούς και λυντσαρίσματα από συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ στους εκπαιδευτικούς που πήγαν να πάρουν μέρος στις εξετάσεις για διορισμό. Ήταν η χρονιά που ο Γ. Αρσένης κατάργησε εν μέρει τους αυτόματους διορισμούς («επετηρίδα»).
– Το 2010 ακούσαμε συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ μαινόμενους να καταγγέλλουν την υπουργό παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ως νεοφιλελεύθερη, άδικη, ανάλγητη, επειδή κατάργησε εντελώς την επετηρίδα.
– Ήταν Απρίλης του 2014, όταν έξαλλοι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ σταμάτησαν ταξί, έβγαλαν έξω σχολικούς συμβούλους που πήγαιναν στο σεμινάριο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και τους προπηλάκισαν. Η αξιολόγηση είναι κόκκινο πανί.
– Οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ δεν διστάζουν να θέτουν υπό ομηρεία τους μαθητές, ώστε να εκβιάζουν τις κυβερνήσεις και τους γονείς. Επιλέγουν να απεργούν είτε μέσα σε εξεταστικές περιόδους είτε τις ημέρες των εισαγωγικών εξετάσεων για τα ΑΕΙ.
ΙΙ
Η συνδικαλιστική δράση της ΟΛΜΕ έχει αποδώσει τους καρπούς της:
– Ενώ έχουμε τους περισσότερους αναλογικά εκπαιδευτικούς στην Ευρώπη (είναι αλήθεια και ας φαίνεται απίστευτο!), τα αποτελέσματα του εκπαιδευτικού τους έργου βρίσκονται στον πάτο. Στο χαμηλότερο επίπεδο επιδόσεων στα Μαθηματικά, στις Φυσικές Επιστήμες και στην Κατανόηση Κειμένου βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα πρόσφατα αποτελέσματα του διαγωνισμού PISA του ΟΟΣΑ.
– Αντί να ντραπεί γι’ αυτό, η ΟΛΜΕ προτίμησε να σταματήσει να μετέχει η Ελλάδα στον διαγωνισμό. Τον Μάρτιο του 2015 κάλεσε το υπουργείο Παιδείας να σταματήσει τη συμμετοχή της χώρας. Κάλεσε και τους συλλόγους και τους διευθυντές των σχολείων, τους γονείς και τους μαθητές να μην αποδεχτούν να συμμετάσχει κανένα σχολείο στον διαγωνισμό PISA. Πάει να κρύψει την ανεπάρκεια των μελών της όπως κρύβει η στρουθοκάμηλος το κεφάλι της στην άμμο.


Για τη συνέχεια MarketNews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube