Weather Icon
Ασία , Ευρωπαϊκή Ένωση , ΗΠΑ 2 Ιανουαρίου 2017

FT : Επτά ορόσημα για την παγκόσμια οικονομία

FT : Επτά ορόσημα για την παγκόσμια οικονομία



Από την εγκαθίδρυση του Τραμπ ως τις εκλογές στη Γερμανία τα ορόσημα είναι πολλά και σημαντικά. Το ερώτημα για τη στάση της FED στα επιτόκια και τα κρίσιμα μέτωπα στη Μέση Ανατολή και την Κίνα

Μετά από μια χρονιά πολιτικών σεισμών, το 2017 δεν είναι πιθανό να είναι «εύκολο». Αυτός είναι ένας οδηγός για το τι πρέπει να κοιτά κανείς στον πλανήτη, από την ανάληψη της ηγεσίας από τον Τραμπ ως την αργή έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ και την πιθανότητα να μπει τέλος στο Χαλιφάτο του ISIS στη Μέση Ανατολή.

Ιανουάριος: Η εγκαθίδρυση του Τραμπ

Κρίνοντας από τη συμπεριφορά του, ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ θα βιάζεται να βάλει το σημάδι του. Ο Τραμπ υποσχέθηκε να δράσει γρήγορα για να βγάλει τις ΗΠΑ από την συμφωνία Trans-Pacific, να αναθεωρήσει και να αντικαταστήσει το Obamacare, να ξεφορτωθεί την πολιτική καθαρής ενέργειας του Ομπάμα και πολλά περισσότερα.
Η γλώσσα που θα χρησιμοποιήσει ο νέος πρόεδρος στην πρώτη ομιλία του και οι πρώτες ημέρες στο οβάλ γραφείο θα θέσουν τον τόνο της διακυβέρνησής του, ακόμα και αν ο Τραμπ παραμένει απρόβλεπτος.
Μια άλλη εξέλιξη που θα πρέπει να παρακολουθήσουμε, είναι η πρώτη σύνοδος με τον Βλ Πούτιν, τον οποίο οι υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ υποπτεύονται ότι έπαιξε ρόλο στην απρόσμενη νίκη του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube