Weather Icon
ΗΠΑ , Πυρηνικά Όπλα 23 Δεκεμβρίου 2016

Τραμπ: Πιο πολλά και ισχυρότερα πυρηνικά όπλα, μέχρι να ρθει ο κόσμος ξανά στα συγκαλά του!

Τραμπ: Πιο πολλά και ισχυρότερα πυρηνικά όπλα, μέχρι να ρθει ο κόσμος ξανά στα συγκαλά του!

Σε ενίσχυση και επέκταση του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ «μέχρι ο κόσμος να έρθει ξανά στα σύγκαλά του» καλεί ο Ντόναλντ Τραμπ -ένδειξη ότι ενδέχεται να υποστηρίξει κοστοβότερες προσπάθειες για την εκσυγχρονισμό του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου.
Και αυτή η δήλωση ήλθε μέσω Twitter…

The United States must greatly strengthen and expand its nuclear capability until such time as the world comes to its senses regarding nukes



«Οι ΗΠΑ πρέπει να ενισχύσουν σημαντικά και να επεκτείνουν τις πυρηνικές τους δυνατότητες έως ότου ο κόσμος να έλθει στα συγκαλά του όσον αφορά τα πυρηνικά» ανέφερε το tweet του Τραμπ.


Δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της ομάδας που έχει επιφορτιστεί με τη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας για να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με το σχόλιο.


Στη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας υποβρύχια εξοπλισμένα με βαλλιστικούς πυραύλους, βομβαρδιστικά και από εδάφους εκτοξευόμενοι πύραυλοι -τα τρία συστήματα του πυρηνικού οπλοστασίου- αναμένεται να αποσυρθούν.


Η διατήρηση και ο εκσυγχρονισμός του οπλοστασίου αναμένεται να κοστίσει περίπου ένα τρισ. δολάρια σε διάστημα 30ετίας, σύμφωνα με ανεξάρτητες εκτιμήσεις.
ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube