Weather Icon
Γενικά θέματα 1 Νοεμβρίου 2016

Το καινοτόμο πνεύμα των Νορβηγών ανοίγει δρόμους

Το καινοτόμο πνεύμα των Νορβηγών ανοίγει δρόμους

Πάνω από 15.000 εταιρείες ιδρύονται κάθε χρόνο στη νορβηγική πρωτεύουσα των 600.000 κατοίκων, με βασική κατεύθυνση τα τελευταία χρόνια τις νέες τεχνολογίες
ΟΣΛΟ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Βαδίζοντας προς τον χώρο όπου θα πραγματοποιούνταν η επίσημη έναρξη της Εβδομάδας Καινοτομίας στο Οσλο, παρουσία υπουργών και του πριγκιπικού ζεύγους της Νορβηγίας, κατάλαβα ότι η εκδήλωση θα γινόταν σε μια διαμορφωμένη πίστα… σκέιτμπορντ, διακοσμημένη με γκράφιτι. Στον χώρο στάθμευσης, έξω από το κτίριο-πίστα Skur 13, μερικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δίπλα δίπλα με συμβατικά, είχαν μπει στην πρίζα. Οι μπαταρίες τους επαναφορτίζονταν σε δημόσιες στήλες παροχής ενέργειας. Με τη συνύπαρξη παλαιού και νέου επιδιώκει το Οσλο (η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πόλη της Ευρώπης) να σφραγίσει το παρόν του (έτσι ώστε να φανεί η διαφορά του από πιο παραδοσιακές πόλεις, όπως είναι η Στοκχόλμη και το Ελσίνκι). Πάνω από 15.000 εταιρείες ιδρύονται κάθε χρόνο στη νορβηγική πρωτεύουσα των 600.000 κατοίκων, με βασική κατεύθυνση τα τελευταία χρόνια τις νέες τεχνολογίες. Δεν πρόκειται, δηλαδή, κυρίως για επιχορήγηση σε καφετέριες ή κομμωτήρια (όπως συνήθως συμβαίνει στην Ελλάδα), αλλά για startups επιχειρήσεις που συνδυάζουν τεχνολογική διαδικτυακή καινοτομία με κάλυψη κοινωνικών αναγκών. Η Νορβηγία, χώρα που στήριξε επί δεκαετίες τη μεγάλη ανάπτυξή της στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων πετρελαίου, προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα της μετάβασης στην ανεπτυγμένη ψηφιακή οικονομία.
Για τη συνέχεια Kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube