Weather Icon

“Μπουχτισμένοι” από φόρους και δαπάνες για δημόσιους υπαλλήλους οι Έλληνες

“Μπουχτισμένοι” από φόρους και δαπάνες για δημόσιους υπαλλήλους οι Έλληνες
Την έντονη δυσαρέσκεια των Ελλήνων με την αύξηση των φορολογικών συντελεστών αποτυπώνει έρευνα της Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης & Αγοράς Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Πανεπιστημίου Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου σε δείγμα 1080 ατόμων.
Ενδεικτικό είναι πως το 46,5% των ερωτηθέντων απάντησαν πως η κυβέρνηση πρέπει να επιμένει σε μείωση φορολογικών συντελεστών και του ΦΠΑ ακόμη κι αν αυτό προκαλεί την αντίδραση των δανειστών και διακινδυνεύει το πρόγραμμα στήριξης. Ποσοστό 42,5% τηρεί πιο μετριοπαθή στάση, προτιμώντας την επιλογή η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί κάτι ισοδύναμο.
Ξεχωριστά, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (78,5%) τάσσεται υπέρ της μείωσης των φόρων στις επιχειρήσεις για να γίνουν νέες θέσεις εργασίας, έναντι 12,5% που προτιμούν να αυξηθούν οι φόροι στις επιχειρήσεις ώστε να μη μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube