Weather Icon
Ελλάδα , Οικονομική Κρίση , ΠΦΑ 6 Οκτωβρίου 2016

Αυξήσεις στα ειδικά μισθολόγια των Δικαστών έταξε ο A. Τσίπρας!

Αυξήσεις στα ειδικά μισθολόγια των Δικαστών έταξε ο A. Τσίπρας!

Για λελογισμένες αυξήσεις στην ηγεσία της Δικαιοσύνης έκανε λόγο ο πρωθυπουργός στην αρχή της συνάντησης του στο Μέγαρο Μαξίμου με τους προέδρους και τους εισαγγελείς των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για μία λογική πρόταση όσον αφορά τα ειδικά μισθολόγια, παρουσιάζοντας παράλληλα το σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο όπως είπε καταρτίστηκε με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας και τις δυνατότητες που υπάρχουν.

«Πιστεύω», πρόσθεσε, «πώς είμαστε κοντά και περιμένουμε να ακούσουμε και τις δικές σας απόψεις».

Απευθυνόμενος στους κορυφαίους δικαστικούς λειτουργούς, ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε ότι τα 6 χρόνια της κρίσης η πολιτεία δεν ανταποκρίθηκε όπως έπρεπε στα μισθολογικά τους ζητήματα.

Τέλος, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το σχέδιο για τα ειδικά μισθολόγια αφορά και τους κλάδους των Πανεπιστημιακών, των Ένστολων και των Διπλωματικών.

Από πλευράς των δικαστικών επισημάνθηκε ότι η αύξηση στα ειδικά μισθολόγια αποτελεί συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας.

Τα νέα μισθολόγια επεξεργάστηκε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δημοσιονομικής Πολιτικής, Φραγκίσκος Κουτεντάκης.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube