Weather Icon

Λύσεις υπάρχουν. Μήπως δεν τις θέλουμε;

Σ​​την «Καθημερινή» της 4ης Δεκεμβρίου 2015, δημοσιεύθηκε ένα ρεπορτάζ του φίλου Γιάννη Παλαιολόγου με τίτλο «Κρατικά αυτοκίνητα… ιδιωτικής χρήσεως». Το δημοσίευμα αναφέρεται σε έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που διενεργήθηκε κατόπιν καταγγελιών πολιτών, ότι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών χρησιμοποιούν υπηρεσιακά οχήματα για ιδιωτικές μετακινήσεις. Αντιγράφω ορισμένα αποσπάσματα από το δημοσίευμα, προκειμένου να σχηματίσετε μια αδρή εικόνα της κατάστασης που επικρατεί.
«…Το πόρισμα των επιθεωρητών, που βρίσκεται στη διάθεση της “Κ”, φιλοτεχνεί μία εικόνα ασυδοσίας, με περιπτώσεις που θα μπορούσαν άνετα να συμπεριληφθούν σε σενάρια φαρσοκωμωδίας. Σχετική ερώτηση για το ζήτημα κατέθεσαν χθες 23 βουλευτές της Ν.Δ., θέτοντας και το ζήτημα της απόδοσης πειθαρχικών ευθυνών… Εικονικά δρομολόγια, σπάταλες στον εφοδιασμό καυσίμων και στη διέλευση διοδίων ανακάλυψαν οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης… “Αμαρτωλές μετακινήσεις”: 1. Αυτοκίνητο κάλυψε 627 χλμ. σε 40 λεπτά (μέση ωριαία ταχύτητα 940 χλμ./ώρα). 2. Αυτοκίνητο έχει πραγματοποιήσει 33 διελεύσεις διοδίων σε 13 μέρες χωρίς αυτό να καταγράφεται. 3. Αυτοκίνητο καταγράφεται να μετακινεί σύζυγο πρώην πρωθυπουργού, η οποία είχε ήδη αποβιώσει. 4. Αυτοκίνητο διήνυσε 1.805 χλμ. σε ένα μήνα με υπογραφή του οδηγού του και χωρίς να καταγραφεί στο ημερολόγιο κίνησης…».

Για τη συνέχεια Kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube