Weather Icon
Αιγαίο , Ελλάδα 30 Απριλίου 2016

Επικίνδυνοι ελιγμοί πάνω από το Ανατολικό Αιγαίο

Επικίνδυνοι ελιγμοί πάνω από το Ανατολικό Αιγαίο

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ

Τις τελευταίες 15 ημέρες έχουν πετάξει πάνω από το Αιγαίο τρεις διακεκριμένοι επισκέπτες. Αρχικά η υπουργός Αμυνας της Ολλανδίας Γιάνιν Πλάσερτ, έπειτα η Γερμανίδα ομόλογός της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τέλος ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Απαντες ενημερώθηκαν και σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν και προσωπική εμπειρία από την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί πάνω από το Αιγαίο, όταν τουρκικά αεροπλάνα πραγματοποιούν παραβιάσεις, αναχαιτίζονται και ορισμένες φορές εμπλέκονται σε εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά μαχητικά.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης πέταξε με ένα F-16 Block 52+ πάνω από το μεγαλύτερο τμήμα του Αιγαίου, αφενός προκειμένου να καταδείξει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο αρχιπέλαγος, αφετέρου για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τι αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Ελληνες πιλότοι. Ευλόγως, έπειτα από το μπαράζ υπερπτήσεων τουρκικών αεροσκαφών, ιδιαίτερα πάνω από τις Οινούσσες, δημιουργούνται κάποια ερωτήματα. Κατ’ αρχάς, ποια είναι η πραγματική κατάσταση και ποια τα χαρακτηριστικά της;

Για τη συνέχεια Kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube