Weather Icon

Συρία: Ταχεία προέλαση των κουρδικών δυνάμεων στην επαρχία Χασακέ

Συρία: Ταχεία προέλαση των κουρδικών δυνάμεων στην επαρχία Χασακέ




Daily Sabah :  Russian jets strike civilians in Aleppo, Syria with cluster bombs


Η Τουρκία επέκτεινε τους βομβαρδισμούς της στην επαρχίας του Χαλεπίου


Οι κουρδικές δυνάμεις στη Συρία, με την υποστήριξη των επιδρομών του διεθνούς συνασπισμού, ανακατέλαβαν περισσότερα εδάφη από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη βορειοανατολική επαρχία Χασακέ, πλησιάζοντας σήμερα το μεγάλο τους προπύργιο, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ταυτόχρονα, η Τουρκία επέκτεινε τους βομβαρδισμούς της σε περιοχές της επαρχίας του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία, τις οποίες ελέγχουν οι δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας, τις οποίες κατηγορεί ότι ευθύνονται για την αιματηρή επίθεση στην Άγκυρα. 

Οι επαρχίες Χαλεπίου και Χασακέ, τις οποίες ελέγχουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF, συνασπισμός υπό την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού /YPG), οι κυβερνητικές δυνάμεις, οι αντάρτες και οι τζιχαντιστές, συνορεύουν με την Τουρκία.

Η πολιτοφυλακή YPG και η πολιτική της πτέρυγα του PYD, που ελέγχουν τα τρία τέταρτα των συρο-τουρκικών συνόρων, θεωρούνται από την Άγκυρα “τρομοκρατικές” οργανώσεις λόγω των δεσμών τους με το αυτονομιστικό κουρδικό κίνημα ΡΚΚ της Τουρκίας. Αντίθετα, η Ουάσινγκτον στηρίζει τις δύο αυτές οργανώσεις που πολεμούν στην πρώτη γραμμή κατά του ΙΚ.

Για τη συνέχεια ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube