Weather Icon

Οι άγνωστες πτυχές της τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα

Οι άγνωστες πτυχές της τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα
Ο Μουράτ Γιετκίν είναι ο γενικός διευθυντής της εφημερίδας «Ραντικάλ», ενός μέχρι πρόσφατα αντιπολιτευόμενου φύλλου το οποίο ωστόσο τελευταία «ενέδωσε» στις σειρήνες του Ερντογάν. Η υποσημείωση έχει το δικό της ενδιαφέρον διότι την Πέμπτη που μας πέρασε ήταν αυτός ο άνθρωπος και αυτή η εφημερίδα που σήκωσαν το βάρος των «αποκαλύψεων» για το τι κρύβεται πίσω από την κομβική για τα πράγματα στην Εγγύς Ανατολή βομβιστική επίθεση στον πυρήνα του βαθέος τουρκικού κράτους, στο καλύτερα φυλασσόμενο τετράγωνο των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, όπου εδρεύουν το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία των τριών όπλων, η Βουλή και η έδρα της κυβέρνησης.
Από τις ελάχιστες πληροφορίες που κυκλοφορούν μαθαίνουμε πως το σκουρόχρωμο όχημα 4χ4 που ήταν παγιδευμένο, μετακινήθηκε από τη Σμύρνη, εμφανίστηκε στην Κωνσταντινούπολη, τοποθετήθηκαν εκεί κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, πουλήθηκε σε κάποιον από το Ντιγιαρμπακίρ και αγοράστηκε τελικά εκεί, στα βάθη της κουρδικής Ανατολίας από το βομβιστή. Στη συνέχεια «φορτώθηκε» με 300 κιλά εκρητικά στρατιωτικής προέλευσης, συνδέθηκαν με τον πυροκροτητή στρατιωτικής αξιοπιστίας και ο βομβιστής κάλυψε με αυτό το φορτίο πάνω από 800 χιλιόμετρα για να φθάσει στην Άγκυρα. Εκεί, κατά το σχέδιο, εισήλθε στον παράπλευρο δρόμο όπου στάθμευαν τα στρατιωτικά λεωφορεία τη συγκεκριμένη ώρα, και εν κινήσει πυροδοτήθηκε ο μηχανισμός.

Για τη συνέχεια AV

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube