Weather Icon

Το θανάσιμο δίλημμα του Τ. Ερντογάν και οι κίνδυνοι για την Αθήνα

Αποφασισμένη να οδηγήσει στα όρια τις αντοχές της Τουρκίας δείχνει να είναι η Μόσχα, καθώς συνεχίζει να υποστηρίζει την προέλαση των Κούρδων για την ανακατάληψη της κομβικής πόλης Αζάζ, που αποτελεί όμως το casus belli για την Άγκυρα.
Ο Τ. Ερντογάν βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση καθώς η προσδοκία ότι θα κατορθώσει να εκβιάσει την εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε μια πολεμική επιχείρηση στη Συρία ακόμη και σε σύγκρουση με την Ρωσία, προκειμένου να επιτύχει τους δικούς του στόχους στην Συρία και στην Μ. Ανατολή, έχει καταρρεύσει. Και όχι μόνο αυτό. Η Ουάσιγκτον δεν απέρριψε μόνο τις εκκλήσεις της Τουρκίας να χαρακτηρίσει την κουρδική οργάνωση της Συρίας PYD ως τρομοκρατική αλλά ξεκάθαρα και δια στόματος του Μπαράκ Ομπάμα απαίτησε από την Τουρκία να σταματήσει τους βομβαρδισμούς εναντίον των Κούρδων.
Η ταυτόχρονη έκκληση του Μ. Ομπάμα στους Κούρδους να μην εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για ανακατάληψη εδαφών, μάλλον δεν είναι αρκετή για να διασκεδάσει τους φόβους της Τουρκίας ότι πλέον ένα νέο σε πρώτη φάση, απλώς αυτόνομο, αλλά απολύτως εχθρικό προς την ίδια κουρδικό κράτος δημιουργείται στη Βόρειο Συρία.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube