Weather Icon
Ασία , Κίνα 9 Δεκεμβρίου 2015

FT : Η Κίνα γερνάει γρηγορότερα απ όσο πλουτίζει!

FT : Η Κίνα γερνάει γρηγορότερα απ όσο πλουτίζει!

Με καθαρή απώλεια 90 εκατομμυρίων εργαζομένων κινδυνεύει η χώρα έως το 2040. Εκρηκτικές διαστάσεις αποκτά το δημογραφικό για χώρες της ανατολικής Ασίας.

Ο πληθυσμός της Κίνας που είναι σε θέση να εργαστεί θα μειωθεί 

περισσότερο από 10% μέχρι το 2040, παρά την πρόσφατη χαλάρωση της πολιτικής που επέτρεπε μόνο ένα παιδί, προειδοποίησε η Παγκόσμια Τράπεζα την Τετάρτη, εντείνοντας τον κίνδυνο η χώρα με το μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο να «γεράσει πριν προλάβει να πλουτίσει».

Ο αριθμός των πιθανών εργαζομένων στην Κίνα, που ένα στρατιωτικό σώμα καθόρισε ως τους ανθρώπους ηλικίας μεταξύ 15 και 64, έπεσε το 2012 για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες –ένα σημείο καμπή που έχει ουσιώδεις επιπτώσεις στα πάντα, από το κόστος της εργασίας μέχρι τα συνταξιοδοτικά βάρη της κυβέρνησης και των εταιριών.
Μια παραπάνω πτώση 10% θα ήταν ισάξια μιας καθαρής απώλειας 90 εκατ. Κινέζων εργαζομένων, ένας αριθμός μεγαλύτερος από τον πληθυσμό της Γερμανίας, και συνάδει με τις δημογραφικές πιέσεις σε όλη την ανατολική Ασία. Ο εργαζόμενος πληθυσμός της Νότιας Κορέας, της Ταϊλάνδης και της Ιαπωνίας επίσης αναμένεται να μειωθεί κατά 10% ή και παραπάνω μέσα στα επόμενα 25 χρόνια, σύμφωνα με νέα έκθεση που έδωσε η Παγκόσμια Τράπεζα στο Πεκίνο.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube