Weather Icon

Το παρασκήνιο στο τρίγωνο Βρυξέλλες-Αθήνα-Αγκυρα

Αλλαγές στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής πέτυχε ο Τσίπρας. Ξεκλειδώνουν 2 δισ. από ΕΕ σε πόρους για το μεταναστευτικό. Αναμένεται να ανοίξει ένα από τα κεφάλαια της ενταξιακής διαπραγμάτευσης της Τουρκίας. Οι απαιτήσεις της Αγκυρας και ο διχασμός των Ευρωπαίων. Ο ρόλος της Κομισιόν.

Μερικές μετατροπές στα τελικά συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής που έγινε χθες στις Βρυξέλλες πέτυχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Euro2day.gr.
Οι μετατροπές αφορούσαν στο κομμάτι της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και στην απαίτηση της Άγκυρας να αρθεί το βέτο που έχει θέσει η Κύπρος σε κάποια από τα ενταξιακά κεφάλαια.
Ο κ. Τσίπρας, που εκπροσωπούσε τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη γιαδεύτερη συνεχή φορά (ο οποίος επέλεξε να μεταβεί στην Κίνα παρά το γεγονός ότι γνώριζε πάρα πολύ καλά ότι οι τελευταίες δύο Σύνοδοι αφορούσαν άμεσα τα κυπριακά συμφέροντα), κατάφερε να βάλει στα συμπεράσματα μια καθαρότερη φράση ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις θα γίνουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, καθώς η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, που είναι κράτος-μέλος της ΕΕ.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube