Weather Icon
Ενεργειακά-Αγωγοί , Ρωσία 18 Σεπτεμβρίου 2015

Stratfor : Το μεγάλο ναυάγιο του South Stream

Το πολύπλοκο γεωπολιτικό παιχνίδι που ανάγκασε την Ρωσία να εγκαταλείψει το σχέδιο του South Stream αναλύει το Stratfor. Οι εντάσεις ανάμεσα στην Gazprom και τις Βρυξέλλες και η επιλογή του Nord Stream. Πως ανέτρεψε τα δεδομένα η κρίση στην ανατολική Ουκρανία.

Η Ρωσία έχει εμπλακεί για άλλη μια φορά σε μια μάχη με την Ευρώπη σχετικά με μια νέα πρόταση για έναν αγωγό φυσικού αερίου.
Όπως οι πιέσεις για τον South Stream και η αποτυχία του σχεδίου, η αναμέτρηση για τον TurkStream – ένα έργο για την μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας και της Τουρκίας – είναι γεμάτη με δυνητικά εμπόδια, συμπεριλαμβανομένων των έντονων πολιτικών αντιδράσεων από τους Ευρωπαίους καταναλωτές.
Αλλά την φορά αυτή, ο νικητής μπορεί να είναι η Ρωσία. Έχοντας διδαχτεί από τα λάθη του παρελθόντος και με λίγες επιλογές στην διάθεση της για την παράκαμψη της Ουκρανίας, η Μόσχα είναι αποφασισμένη να μην αφήσει τον TurkStream να έχει το μέλλον του South Stream.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube