Weather Icon

Ο Ερντογάν συναντάται εσπευσμένως με τον Πούτιν για τη Συρία

Ο Ερντογάν συναντάται εσπευσμένως με τον Πούτιν για τη Συρία
Φωτογραφία αρχείου

Οι εξελίξεις στο ζήτημα της Συρίας γίνονται άκρως ανησυχητικές για την Τουρκία, γι’ αυτό ο Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να μεταβεί στη Μόσχα, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο κύριος λόγος της επίσκεψης Ερντογάν φέρεται να είναι η τροπή που έχουν πάρει οι εξελίξεις στο ζήτημα της Συρίας, ιδιαίτερα μετά την αυξανόμενη πολιτική στήριξη και στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας στον Άσαντ.
Σύμφωνα με πηγές από το προεδρικό μέγαρο της Τουρκίας, ο Ερντογάν φέρεται αποφασισμένος να επαναφέρει στο τραπέζι το θέμα του λεγόμενου “Τουρκικού Αγωγού”,  που έχει παγώσει, μάλλον ως παραχώρηση-αντιπαροχή στις ΗΠΑ, για τον βομβαριδισμό των στόχων του ΡΚΚ στο Β. Ιράκ.
χώρα αυτή.
Μάλιστα, για να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στο ταξίδι ο Ερντογάν, παίρνει μαζί του τον υπουργό Ενέργειας, Αλί Ριζά Αλάμπουγιουν.
Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα συναντήθηκαν στο Σότσι ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, με τον Τούρκο ομόλογό του Φεριντούν Σινιρλίογλου, με βασικό θέμα το ζήτημα της Συρίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube