Weather Icon

Μια άβολη αλήθεια για τους πρόσφυγες

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να διαβάσεις μια οικονομία. Ο πιο εύκολος είναι να κοιτάξεις τους δείκτες της. Για να έχεις, ωστόσο, μια ολοκληρωμένη εικόνα πρέπει να τους μελετήσεις όλους. Δεν αρκεί να ξέρεις το ποσοστό ανεργίας για να καταλάβεις εάν η Ισπανία π.χ. τα πάει καλά. Χρειάζεται να δώσεις βάση στα ισοζύγια, στα ελλείματα, στις επενδύσεις, γενικώς σε μια σειρά από μετρήσεις, ώστε να παρουσιαστεί μπροστά σου η πλήρης εικόνα. Αυτό είναι τα στατιστικά, οι ψηφίδες που μπαίνουν η μία δίπλα στην άλλη και συνθέτουν το ψηφιδωτό.

Τι γίνεται, όμως, αν μια ψηφίδα λείπει; Το έργο μένει ημιτελές, το κενό χάσκει ανάμεσα στην υπόλοιπη τελειότητα και μακροπρόθεσμα το αποτέλεσμα καταντά απωθητικό. Έτσι είναι η κατάσταση με τους πρόσφυγες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να διαβάσεις το ζήτημα, πολλοί δείκτες που τραβούν την προσοχή.

Για τη συνέχεια Protagon

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube