Weather Icon

Δεν υπάρχει σχέδιο για Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό, λέει ο Τουσκ

Δεν υπάρχει σχέδιο για Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό, λέει ο Τουσκ

REUTERS/FRANCOIS LENOIR
Ο
εκπρόσωπος υπογραμμίζει ότι οι υπουργοί Εσωτερικών θα συναντηθούν την
επόμενη εβδομάδα, στις 14 Σεπτεμβρίου, σε επείγον Συμβούλιο για να
συζητήσουν το εν λόγω ζήτημα.

Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει σχέδιο να συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για το μεταναστευτικό, σημειώνει ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Τουσκ βρίσκεται σε στενή επαφή με τους Ευρωπαίους ηγέτες και έτοιμος να συγκαλέσει έκτακτη συνάντηση, «εφ’ όσον αυτή κριθεί αναγκαία».

Το προσφυγικό ζήτημα θα βρίσκεται πάντως στο επίκεντρο της επόμενης προγραμματισμένης Συνόδου Κορυφής, στις 15-16 Οκτωβρίου, ενώ το μεταναστευτικό είχε απασχολήσει και την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του Απριλίου, αλλά και την τελευταία Σύνοδο πριν το καλοκαίρι.

Ο εκπρόσωπος υπογραμμίζει ότι οι υπουργοί Εσωτερικών θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα, στις 14 Σεπτεμβρίου, σε επείγον Συμβούλιο για να συζητήσουν το εν λόγω ζήτημα. 


Αναφέρει επίσης ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συναντηθούν με τους Αφρικανούς ομολόγους τους στην Μάλτα το Νοέμβριο για να συζητήσουν τις κοινές προκλήσεις που προκύπτουν από το ζήτημα, ενώ υψηλού επιπέδου συνέδριο με τη συμμετοχή των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων οργανώνεται για να εξετάσει τις αιτίες της παράτυπης μετανάστευσης από την περιοχή.
 
http://www.naftemporiki.gr/story/1000614/tousk-den-uparxei-sxedio-gia-sunodo-korufis-gia-to-metanasteutiko

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube