Weather Icon
Γενικά θέματα 6 Αυγούστου 2015

Δραματικό SOS στέλνει ο Σπύρος από το Μπουρούντι

«Ονομάζομαι Χαγκαμπιμάνα Σπύρος, Eλληνας πολίτης, κάτοικος Μπουζουμπούρας, Μπουρούντι… Βρίσκομαι φυλακισμένος αποκλειστικά και μόνο λόγω της εναντίωσής μου, ως ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας και υπεύθυνος Επιχειρήσεων, στις άνωθεν εντολές της ηγεσίας της Αστυνομίας να κάνω χρήση βίας και να προβώ σε δολοφονίες αμάχων διαδηλωτών. Η ζωή μου βρίσκεται σε άμεσο και αναπότρεπτο κίνδυνο, εντός των φυλακών…».

Είναι ένα απόσπασμα από τη χειρόγραφη επιστολή αξιωματικού της μπουρουντιανής αστυνομίας, ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος στη Μουραμούγια της Αφρικής από τις 27 Ιουνίου.
Η δραματική κραυγή αγωνίας προς την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση, που παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος», είναι γραμμένη σε άψογα Eλληνικά. Γιατί ο Σπύρος από το Μπουρούντι είναι απόφοιτος της Ελληνικής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και έχει φοιτήσει και στη Νομική Σχολή Αθηνών…
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, απέκτησε το όνομα Σπύρος -τον έλεγαν Ρίτσαρντ μέχρι τότε-, έλαβε την ελληνική υπηκοότητα και πλέον εδώ και πολλά χρόνια είναι Ελληνας πολίτης. Στην πορεία της ζωής του, εγκαταστάθηκε στην Μπουζουμπούρα στο Μπουρούντι Αφρικής. Εγινε αξιωματικός της μπουρουντιανής αστυνομίας και παντρεύτηκε με μία δικηγόρο, με την οποία απέκτησαν ένα παιδί, 3,5 ετών σήμερα.

Για τη συνέχεια Εθνος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube