Weather Icon

Τι ακριβώς συμβαίνει με το ΡΚΚ στον Πόντο

Τι ακριβώς συμβαίνει με το ΡΚΚ στον Πόντο

Toυ Σάββα Καλεντερίδη

Επειδή τις τελευταίες μέρες ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά για επιθέσεις των ανταρτών του ΡΚΚ στην περιοχή του Πόντου, θεωρούμε ότι είναι χρήσιμο να πούμε κι εμείς την άποψή μας, για να έχουν οι αναγνώστες μας μια σφαιρική άποψη για το τι γίνεται στην περιοχή – εκτός των άλλων ενόψει της λειτουργίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Παναγία Σουμελά, στη Ματσούκα Τραπεζούντας, στις 15 Αυγούστου 2015. 

Αποτελεί στρατηγική στόχευση του ΡΚΚ να αποκτήσει λαϊκά ερείσματα στην περιοχή του Πόντου. Αυτό γίνεται για πολλούς λόγους, τους οποίους καλόν είναι να μην τους αναφέρουμε εδώ. Όμως η πραγματοποίηση του στόχου αυτού είναι εξαιρετικά δύσκολη, γιατί οι κάτοικοι του Πόντου, ακόμα κι εκείνοι που έχουν αίσθηση της μακρινής ελληνικής, της λαζικής και της αρμενικής καταγωγής τους, είναι προσανατολισμένοι σταθερά στην υποστήριξη του κράτους και των συστημικών κομμάτων, μεταξύ άλλων και για λόγους επιβίωσης. Βλέπετε, η ιστορία τούς έχει διδάξει. 

Απόδειξη αποτελεί η αποτυχία του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στις εκλογές της 7ης Ιουνίου να αποσπάσει ικανοποιητικά ποσοστά στους νομούς του Πόντου. Σε ελάχιστες περιοχές, όπως για παράδειγμα στο Άρτβιν, που συνορεύει με τη Γεωργία, οι αριστεροί και ορισμένοι Λαζοί ψήφισαν το HDP, το οποίο έλαβε το 3% των ψήφων, ενώ στους άλλους νομούς τα ποσοστά κυμάνθηκαν γύρω στο 1,5%.

Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube