Weather Icon
Γενικά θέματα 16 Ιουνίου 2015

( Η προσκυνημένη ) Ιρλανδία: Αποκαθιστά περικοπές σε χαμηλές συντάξεις

Περίπου 90.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα ωφεληθούν από την ανάκτηση των περικοπών στις συντάξεις δημοσίου. Το δημοσιονομικό κόστος υπολογίζεται στα 90 εκατ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια.

H ιρλανδική κυβέρνηση συμφώνησε να ξεκινήσει την επιστροφή των περικοπών που έγιναν στις συντάξεις των δημοσιών υπαλλήλων κατά την διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Όπως μεταδίδει ο Irish Examiner, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του υπουργού δημοσίων δαπανών  Brendan Howlin για τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Περίπου 90.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα ωφεληθούν από την ρύθμιση, με το κόστος να υπολογίζεται στα 90 εκατ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια.
Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, θα λάβουν περίπου 400 ευρώ τον επόμενο Ιανουάριο, 500 ευρώ το 2017 και 780 ευρώ το 2018.
«Οι προτάσεις που εγκρίθηκαν σήμερα εκπληρώνουν τις δεσμεύσεις μου να κινηθούμε προς την μείωση του βάρους των μειώσεων στις συντάξεις του δημοσίου, με την έμφαση να δίνεται αρχικά σε ανθρώπους που λαμβάνουν χαμηλές συντάξεις, όσο πιο γρήγορα το επιτρέπει η οικονομική πρόοδος» σημείωσε ο υπουργός δαπανών κ. Howlin.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube