Weather Icon
Γενικά θέματα 20 Ιουνίου 2015

Με επιτυχία η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Θ. Μπατρακούλη “Τουρκία και Ανατολικά Ζητήματα”

Με επιτυχία η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Θ. Μπατρακούλη “Τουρκία και Ανατολικά Ζητήματα”

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015, ώρα 19.00, στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η παρουσίαση του Βιβλίου του Δρ Θεόδωρου Μπατρακούλη, Δικηγόρου

που εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Ινφογνώμων, το Μάιο του 2015.
Για το βιβλίο μίλησαν οι κ.κ. (με αλφαβητική σειρά):

Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, Κοσμήτορας Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής
Σάββας Καλεντερίδης, εκδότης-συγγραφέας
Μανώλης Μεγαλοκονόμος, Πρέσβης επί τιμή
Τάσος Παπαδόπουλος, Δημοσιογράφος
Γεώργιος Φίλης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών Επιχειρήσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αμερικανικού Κολλέγιου Ελλάδας.                                                                                       Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην προβληματική και την μεθοδολογία του βιβλίου, τονίζοντας ορισμένες πτυχές στις οποίες εκδηλώνεται η πρωτοτυπία του έργου και το ότι αυτό αποτελεί εγχείρημα ολοκληρωμένης εξέτασης των προβλημάτων που πραγματεύεται. Ανέδειξαν την χρησιμότητα της ανάγνωσής του από αυτές/αυτούς που θέλουν να κατανοήσουν τους ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες που καθόρισαν τη μετάβαση από την Οθωμανική αυτοκρατορία στη νεότερη Τουρκία και τις σχετικές ιστορικές και πολιτικές διαδικασίες. Έθιξαν -με αναφορές σε παραδείγματα- τις ποικίλες πλευρές των θεμάτων που αφορούν στο ”Ανατολικό Ζήτημα”, τα οποία αναπτύσσονται στα κεφάλαια του βιβλίου καθώς και τις αλληλεπιδράσεις ανάμεσά τους. Από τους ομιλητές εξάρθηκε η συμβολή του βιβλίου στη γνώση των ζητημάτων που πραγματεύεται.                 Ο συγγραφέας και οι εκδόσεις Ινφογνώμων ευχαριστούν όλους τους ομιλητές της εκδήλωσης και τις φίλες/τους φίλους που παραβρέθηκαν στην παρουσίαση, παρά τις δύσκολες συνθήκες που περνάει η χώρα μας καθώς και την ημέρα που έγινε. Επίσης, ευχαριστίες απευθύνουμε στον στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Βασίλειο Αλεξανδρή για την παραχώρηση της αίθουσας στην οποία φιλοξενήθηκε η εκδήλωση.              
Η εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε από την φίλη κ. Σοφία Φραγκούδη-Βογιατζή. Το βίντεο θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο μετά την ολοκλήρωση της αναγκαίας επεξεργασίας.
 
 ΤΟΥΡΚΙΑ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ: Από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στη νεότερη Τουρκία, Τόμος Α’
€30
Συγγραφέας: Θεόδωρος Σπ. Μπατρακούλης
ISBN: 978-960-8362-83-3
Σελ.: 652
Σειρά: Πολιτική
Γλώσσα: Ελληνικά
Κωδικός: 86979Π13
Βιβλιοπωλείο ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ: Φιλελλήνων 14, Τ.Κ. 10557, Σύνταγμα, Αθήνα, 210 3316036
[email protected]

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube