Weather Icon
Γενικά θέματα , Ελλάδα 2 Ιουνίου 2015

«Εντολή Βερολίνου»: Χωρίς αλλαγές στο Ασφαλιστικό δεν υπάρχει συμφωνία!

ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ 
Εξακολουθεί να τηρεί σκληρή στάση το Βερολίνο στις συζητήσεις των θεσμών με την Ελλάδα θεωρώντας μονόδρομο την υλοποίηση μιας σειράς μεταρρυθμίσεων. Μάλιστα, η Γερμανία στο παρά πέντε των διαπραγματεύσεων ζητά επιτακτικά εδώ και τώρα αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.

“Κινούμαστε στα πλαίσια ενός υπάρχοντος προγράμματος. Η Ελλάδα πρέπει να μεταρρυθμίσει το ασφαλιστικό, το εργασιακό, τον δημόσιο τομέα και την παροχή υπηρεσιών. Είναι ξεκάθαρο ότι στο τέλος θα πρέπει να βγαίνουν τα νούμερα. Η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει το τρέχον πρόγραμμα”, είπε σήμερα ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε, Μάρτιν Γέγκερ.

Όπως μεταδίδει ο Παντελής Βαλασόπουλος για το Mega, πολύ σημαντικό θέμα για το Βερολίνο είναι το ασφαλιστικό και όπως έλεγε σήμερα Γερμανός αξιωματούχος “χωρίς συμφωνία στο ασφαλιστικό δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία” και “το ασφαλιστικό πρέπει να είναι βιώσιμο και να μην βγάζει ελλείμματα, αυτό είναι βασικό”.
H εξέλιξη αυτή βάζει νέα εμπόδια στην προσπάθεια να κλείσει άμεσα μια συμφωνία, εκτός κι αν τελικά υπάρξει σύγκλιση σε μια πρόταση για να μετατεθεί η συζήτηση για το ασφαλιστικό το φθινόπωρο. Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα θα βρει μπροστά της, είτε τώρα είτε αργότερα, την βόμβα του ασφαλιστικού η οποία θα πρέπει να απασφαλιστεί. Πάντως, τις τελευταίες ημέρες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει σύγκλιση ως προς την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στην Ελλάδα, αν και κατά πολλούς αυτός δεν είναι αρκετό για τους δανειστές που πιέζουν για ακόμη πιο σκληρά μέτρα.
Οπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Welt. Πιο κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας είναι η Αθήνα και οι πιστωτές. Η εφημερίδα μετέδωσε ότι  υπάρχουν ενδείξεις συμβιβασμού της Ελλάδας στο ζήτημα των συντάξεων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Die Welt, ο Έλληνα πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδειξε την ετοιμότητά του να κάνει συμβιβασμούς όσον αφορά στις περικοπές των συντάξεων και στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας.
HMERHSIA

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube