Weather Icon
Γενικά θέματα , Ελλάδα 22 Ιουνίου 2015

«Απογειώνεται» το Χρηματιστήριο εν αναμονή συμφωνίας. Τράπεζες +16%!

Δημοσιεύθηκε: 22 Ιουνίου 2015, 10:38

, Τελευταία Ενημέρωση: 22/06/2015, 12:30

«Απογειώνεται» το Χρηματιστήριο εν αναμονή συμφωνίας. Τράπεζες +16%!

Οι προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής προκαλούν “έκρηξη” αγοραστικού ενδοιαφέροντος και μεγάλη άνοδο των τιμών στο χρηματιστήριο. 

Κέρδη της τάξεως του 16% καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές και ο κλαδικός τους δείκτης στο ξεκίνημα των συναλλαγών. 
Στο +7% ο Γενικός Δείκτης. Αναλυτές και χρηματιστηριακοί παράγοντες εκτιμούν ότι η ανάκαμψη της αγοράς θα συνεχισθεί, καθώς θεωρείται πλέον βέβαιο ότι ακόμη κι αν δεν υπάρξει σήμερα τελική συμφωνία στις Βρυξέλλες, θα ληφθούν επιμέρους αποφάσεις που θα λύνουν το άμεσο πρόβλημα ρευστότητας της χώρας και θα ανακόψουν την εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες.

Εν πάση περιπτώσει, η αγορά προεξοφλεί ότι το “σήριαλ” θα έχει αίσιο τέλος και το ελληνικό πρόβλημα θα διευθετηθεί το αργότερο στην τακτική Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την προσεχή Πέμπτη.

Η προοπτική αυτή αλλάζει το κλίμα στο ΧΑ, αναθερμαίνοντας το αγοραστικό ενδιαφέρον. Ανάλογη μεταστροφή σημειώνεται και στην αγορά ελληνικών ομολόγων, όπου οι τιμές ανακάμπτουν και οι αποδόσεις αντιστοίχως υποχωρούν.

Στο Χρηματιστήριο ο ΓΔ κινείται περί τις 735 μονάδες με κέρδη 6,9%. Κατά 7,5% ενισχύεται ο δείκτης FT25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Εντυπωσιακό άλμα +16,6% σημειώνει ο τραπεζικός δείκτης.

Περίπου 20% κερδίζει η Alpha Bank, στο +15% Εθνική, Πειαραιώς και Eurobnak. Ανάλογη άνοδο σημειώνουν και τα warrants,στο+23% της Εθνικής.

Ιδιαίτερα θετική εικόνα και στο ταμπλό των εμποροβιομηχανικών και λοιπών blue chips. Στο +9% η ΕΧΑΕ, κέρδη της τάξεως του 7% καταγράφουν ΔΕΗ, Βιοχάλκο, MIG, 

 
sofokleousin.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube