Weather Icon
Βαλκάνια , Ρωσία 16 Μαΐου 2015

Ανησυχία Λαβρόφ για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια

Να επιστήσει την προσοχή σε μια ιδιαίτερα ανησυχητική έκφραση της τρομοκρατίας στην περιοχή των Βαλκανίων καλεί την Ε.Ε. η Ρωσία. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, μετά από συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας και τον πρόεδρο του ΟΑΣΕ, Ίβιτσα Ντάτσιτς.
«Μας ενδιαφέρει να διαδραματίσει ο ΟΑΣΕ ενεργό ρόλο στα Βαλκάνια,»  δήλωσε ο Λαβρόφ. «Είμαστε πολύ ανήσυχοι σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, και η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο δεν εμπνέει καμία αισιοδοξία. Ανησυχούν οι δηλώσεις των Αλβανών ηγετών σχετικά με την ίδρυση του αλβανικού κράτους, βάσει της έννοιας της “Μεγάλης Αλβανίας”. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με όλες τις θεμελιώδεις αρχές του ΟΑΣΕ και τις συμφωνίες που επετεύχθησαν για την επίλυση της κρίσης στα Βαλκάνια τα τελευταία χρόνια» τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
«Η θέση της Σερβίας είναι μια πραγματικά πανευρωπαϊκή θέση. Η προσπάθεια για την προώθηση της συνεργασίας με όλους τους σημαντικούς εταίρους δείχνει την πιστή της Σερβίας σε όλες τις αρχές του ΟΑΣΕ», τόνισε ο Λαβρόφ.
Επιπλέον, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία και η Σερβία έχουν επιβεβαιώσει την ετοιμότητά τους να συνεργαστούν στον τομέα του φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων των πολυμερών έργων.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποστήριξε επίσης την ιδέα να πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του προγράμματος δραστηριότητας του ΟΑΣΕ η Διάσκεψη για την καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας κατά των χριστιανών.
«Χαιρετίζουμε την ιδέα να πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της δραστηριότητας του ΟΑΣΕ η Διάσκεψη για την καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας εις βάρος των χριστιανών. Το ζήτημα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο πλαίσιο της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική», σημείωσε οΣεργκέι Λαβρόφ.
RIA Novosti

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube