Weather Icon

Η άγνοια του ΣτΕ για τις συντάξεις

Η άγνοια του ΣτΕ για τις συντάξεις
Η πλειονότητα των δικαστών του ΣτΕ ετοιμάζεται να κηρύξει αντισυνταγματικές τις περικοπές συντάξεων, με το σκεπτικό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οτι “δεν ωφέλησαν τη χώρα και τα βάρη σήκωσαν οι συνταξιούχοι, που συνήθως πληρώνουν το κόστος τέτοιων κυβερνητικών αποφάσεων.”  Αν ισχύει αυτό, έχουν βαθειά άγνοια της πραγματικότητας. Η πιο ευνοημένη από το κράτος κατηγορία στην Ελλάδα ήταν και είναι οι συνταξιούχοι, σε βάρος των νέων, των μισθωτών, των άνεργων και των επιχειρηματιών.
Αντί να ακούνε τους τηλεργατολόγους, ας διαβάσουν τις μελέτες και τις στατιστικές. Για να τους βοηθήσω, παραθέτω μερικούς πίνακες. Από την μελέτη Γιαννίτση – Ζωγραφάκη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα (όλη η μελέτη εδώ).
Πρώτα, πόσο αυξήθηκαν ή μειώθηκαν τα εισοδήματα από το 2008 ως το 2012 ανά πηγή εισοδήματος:
Screen Shot 2015-05-01 at 21.45.15
Το εισόδημα από συντάξεις αυξήθηκε κατά 12,8%, όταν το εισόδημα από τις άλλες πηγέςμειώθηκε κατά τουλάχιστο 20% (θετική εξαίρεση το αγροτικό εισόδημα). Ο κύριος λόγος, φυσικά, ήταν οτι αυξήθηκε πολύ ο αριθμός των συνταξιούχων.

Για περισσότερα aristosd

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube