Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ιράν , Ρωσία 13 Απριλίου 2015

Ρωσία: Αίρεται η απαγόρευση παράδοσης αντιπυραυλικών συστημάτων στο Ιράν

Ρωσία: Αίρεται η απαγόρευση παράδοσης αντιπυραυλικών συστημάτων στο Ιράν

REUTERS/POOL
Πλέον, όπως τονίζει η Μόσχα, η διεθνής κοινότητα και η Τεχεράνη έχουν καταλήξει σε μια προσωρινή συμφωνία για τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.
Διάταγμα με το οποίο αίρεται η απαγόρευση παράδοσης των αντιπυραυλικών συστημάτων S-300 στο Ιράν υπέγραψε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι είχε ακυρώσει τη σύμβαση παράδοσης του προηγμένου αντιπυραυλικού συστήματός της στο Ιράν το 2010, πιεζόμενη από τη Δύση και μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με την οποία επέβαλε εμπάργκο στο Ιράν με αφορμή το πυρηνικό πρόγραμμά του.

Πλέον όμως, όπως τονίζει η Μόσχα, η διεθνής κοινότητα και η Τεχεράνη έχουν καταλήξει σε μια προσωρινή συμφωνία για τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube