Weather Icon

Χαιρετίζουν οι ΗΠΑ τον τερματισμό των αεροπορικών βομβαρδισμών στην Υεμένη

Χαιρετίζουν οι ΗΠΑ τον τερματισμό των αεροπορικών βομβαρδισμών στην Υεμένη
Την ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας ότι τερματίζει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούδι στην Υεμένη χαιρέτισε χθες ο Λευκός Οίκος.
Η προεδρία των ΗΠΑ «καλωσορίζει την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της για την ολοκλήρωση της επιχείρησης (…) στην Υεμένη», δήλωσε ο Άλιστερ Μπάσκι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.
Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν την επανέναρξη της πολιτικής διαδικασίας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και τη διευκόλυνση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας.
Ευχαριστίες Χάντι προς τη συμμαχία των αραβικών κρατών
Στο μεταξύ, σε ομιλία του που μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά ο πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι ευχαρίστησε τη Σαουδική Αραβία και τη συμμαχία αραβικών κρατών διότι υποστήριξαν τη «νομιμότητά» του.
«Εκφράζω εκ μέρους μου και εκ μέρους του λαού της Υεμένης ειλικρινείς ευχαριστίες και εκτίμηση στους Άραβες και μουσουλμάνους αδελφούς και τους εταίρους μας στη συμμαχία» ανέφερε ο Χάντι από το Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, όπου έχει αυτοεξοριστεί.
Προειδοποίηση ΗΠΑ στο Ιράν να μην παραδώσει όπλα στην Υεμένη

Να μην παραδώσει στην Υεμένη όπλα τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να απειληθεί η διέλευση πλοίων από τα χωρικά ύδατα της χώρας προειδοποίησαν το Ιράν οι ΗΠΑ.
«Ήμασταν πολύ ευθείς μαζί τους. Αυτό το οποίο τους είπαμε είναι ότι εάν παραδοθούν όπλα σε παρατάξεις στην Υεμένη που θα μπορούσαν να απειλήσουν τη ναυσιπλοΐα, θα έχουμε πρόβλημα», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από την εκπομπή “Hardball” του τηλεοπτικού δικτύου MSNBC.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό πρακτορείο, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube