Weather Icon
Γενικά θέματα , Ελλάδα 13 Φεβρουαρίου 2015

Το διπλό παιχνίδι παπανδρέου-τσίπρα τσιπροπαπανδρεόυ πρόκειται να τρελλάνει πολύ κόσμο

Το διπλό παιχνίδι παπανδρέου-τσίπρα τσιπροπαπανδρεόυ πρόκειται να τρελλάνει πολύ κόσμο
Σχόλιο του Eriugena στο “Παραλληλισμοί – Οι αμερικανικές βάσεις και το μνημόνιο

Κύριε Σάββα βλέπω πως υπάρχει μεγάλη πίκρα στον συντηρητικό χώρο με το νεο πασοκ, και τον νέο Παπανδρέου.
Δεν θα ασχοληθώ με τα πικρόχολα και υβριστικά που λέει ο σχολιαστής για όλους τους “χρήσιμους ηλίθιους” που κάνανε αβάντα στον παλαιό Παπανδρέου. Θα έπρεπε μαζί με όλα αυτά να προσθέσει το απλό γεγονός πως εκτός από όλους αυτούς τον ρόλο του “χρήσιμου ηλίθιου” έπαιζε και η σοβιετική ένωση. Τόσο ανόητοι οι τότε σοβιετικοί; Μάλλον όχι. Αυτό που παίζονταν τότε, και αναλογικά τώρα, είναι αν ενα μεγάλο μέρος της εθνομεσαστικής και μικροαστικής τάξης θα διαπραγματεύονταν την θέση του στον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας και ισχύος.
Και τότε όλο αυτό το μπλόκ ηγεμόνευσε και με την βοήθεια των σοβιετικών και των εναπομεινάντων “αδεσμεύτων”. Αν όλο αυτό το μπλόκ ‘ήταν τόσο “δουλικό” πως εξηγούνται τότε οι κινήσεις του λ.χ στο παλαιστινιακό; Θυμάστε τι έγινε όταν ο Παπανδρέου έφερε τον Αραφάτ;
Τελικά οι συντηρητικοί τι ακριβώς πιστεύουν; είναι ο Παπανδρέου υποκριτής και κάνει ό,τι και οι ίδιοι; ή μήπως είναι επικίνδυνος αντι-ευρωπαϊστής;
Τα ψυχιατρεία για την συντηρητική παράταξη είναι πάντα ανοιχτά, αλλά υπάρχουν και γιατροί στην ελεύθερη αγορά.
Το διπλό παιχνίδι παπανδρέου-τσίπρα τσιπροπαπανδρεόυ πρόκειται να τρελλάνει πολύ κόσμο, και μάλλον θα κρατήσει πολλάαααααα χρόνια. Οπότε το θέμα είναι μια ήρεμη προσαρμογή και ευρύτερη υποστήριξη από την οικογένεια. Επειδη κατάγομαι από έναν τόπο κάστρο της δεξιάς (μάνη) και βλέπω μεγάλη ψυχική αναταραχή σε συγγενείς, φίλους και συντοπίτες, έχω ήδη φροντίσει να τους βοηθήσω με τις λίγες γνώσεις μου στην ψυχολογία, και χρησιμοποιώντας πάντα την γνώση μου από τα τοπικά έθιμα.
Χρειάζεται συνεργασία πολλών φορέων και χρησιμοποίηση πολλών μεθόδων για την ανάταξη της συντηρητικής ψυχολογίας. Βέβαια είναι πολύ πιθανόν ο τσιπροπαπανδρεου να μην μεινει πολύ καιρό στο γκουβέρνο, ήτοι να πέσει από την καρέκλα του μάγου εξαπατητή αλλά και μισο-ανεξαρτησιακού μισο-αριστερού μισο-εθνικιστή, μισό- γενικά.
Αλλά και πάλι ενα μισο- θα έρθει στην εξουσία, και όχι η νδ-ουλα.
Αλλά δεν ανησυχώ, ο χώρος της νδ-ουλας έχει προσβάσεις στον ιδιωτικό τομέα, την ελεύθερη αγορά. Δουλειές υπάρχουν, έχει ο θεός. Υπομονή πατριώτες. Όσο ήσαστε πιστοί στον Ύψιστο αυτός δεν θα σας εγκαταλείψει.
Και τέλος: Βόρεια Ήπειρος (μιας και ο σχολιαστής προέταξε την εθνοτοπική ιδιότητά του). Είμεθα υπέρ της αμφισβήτησης των συνόρων με την Αλβανία; Κάποτε ο μέγας Βενιζέλος, άλλος μάγος, αντάλλαξε την βόρεια Ήπειρο με ανατολικά εδάφη, και ανατολικές φιλοδοξίες. Μηπως κάποιοι νομίζουν ότι θα ανταλλαγεί, μετά από γενικευμένο πόλεμο, κάποιο νησί ή μέρος του Αιγαίου με την Βόρεια Ήπειρο; Δεν θα πάρουμε, ξεχάστε το..

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube