Weather Icon
Γενικά θέματα , Ελλάδα 23 Δεκεμβρίου 2014

Θέλετε στρατό κύριοι; Αξιολόγηση

Θέλετε στρατό κύριοι; Αξιολόγηση
Η ιστορία που παραθέτω είναι πραγματική. Συνέβη το έτος που μας πέρασε σε μια μικρή ελληνική εταιρεία που αποφάσισε να αναδειχθεί σε σοβαρό παγκόσμιο παίκτη, έχοντας ένα εξαιρετικό και φτηνό προϊόν μετά απο δουλειά εικοσαετίας. Έπειτα από αρκετά συμβούλια κάλεσε και ακριβοπλήρωσε μια ομάδα ελεγκτών-μηχανικών απο την Γερμανία. Οι Γερμανοί είχαν όλα τα απαραίτητα προσόντα να είναι Chief Executive Officers (CEOs) οπουδήποτε – η πολυεθνική που τους παρείχε τους πλήρωνε και τους φερόταν ανάλογα. 
Όταν έφτασαν, για περίπου δύο εβδομάδες πέρασαν σουρωτήρι την εταιρία. Δεν υπήρχε κάτι που δεν είδαν ή δεν κατάλαβαν. Ήταν εξπέρ και είχαν τις γνώσεις και την αντίληψη να βρουν το μικρότερο λάθος σε οποιαδήποτε ενέργεια. Στο τέλος κάλεσαν την διοίκηση και τους διευθυντές σε μια συνάντηση: τρεις ώρες μετά οι Έλληνες βγήκαν απο την αίθουσα «σπασμένοι». Οι Γερμανοί τους είχαν αποδείξει ότι παρ’ όλη την επιτυχία, είχαν νοοτροπία και πρακτικές μη-ευρωπαϊκών στάνταρντ. Ήταν θέμα χρόνου να φτάσουν σε ένα αδιέξοδο όπου ο φόρτος θα ξεπερνούσε την παραγωγή. 

Από την άλλη εξέθεσαν τις ιδέες, τις adhoc λύσεις και την αφοσίωση των εργαζομένων. Δεν είχαν παρόμοιο παράδειγμα είπαν απο το εξωτερικό – ήταν φανερό ότι εκεί ήταν η λύση. Ανανέωσαν το συμβούλιο για την επόμενη ημέρα όπου και παρείχαν λύσεις. Λύσεις για όλα, με μεθοδολογία παρακολούθησης των αποτελεσμάτων. Ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να τους ακούσει – γι αυτό τους είχε πληρώσει. Προσλήψεις για ανώτατα στελέχη, αναδιοργανώσεις τμημάτων, δημιουργία τμήματος ποιότητας και εσωτερικής αξιολόγησης κτλ κτλ έγιναν σε λιγότερο απο τρεις μήνες. Δεν έγινε καμία αύξηση, αν και ο αυξημένος φόρτος καλύφθηκε εν μέρει με ορισμένα έμπειρα, αλλά και αρκετά στελέχη κατευθείαν από τα προγράμματα απόκτησης εμπειρίας του ΟΑΕΔ. 
Έξι μήνες μετά η εταιρία έβγαζε φωτιές και 14 νέα συμβόλαια έκλεισαν σε χρόνο dt. Με νέο αναβαθμισμένο προϊόν, δομή, και τεχνογνωσία τρόπου εργασίας η εταιρία είχε εξασφαλίσει τον μέλλον 250 ανθρώπων.
Για περισσότερα πατήστε e-amyna

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube